Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje beszédet mond a Fidesz-frakció Parlamenti Szalon elnevezésű rendezvényén Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központban 2024. május 16-án
Hirdetés

Szentkirályi Alexandra azt mondta, az őszödi beszédben leírt helyzet kísértetiesen hasonlít a főváros elmúlt öt évére. Felidézte 2006 őszét, hozzátéve: ma ugyanazokkal az emberekkel kell szembeszállni, akik akkor rendőrattakot vezényeltek.

„Ma már nyilvánvaló: Gyurcsány Ferenc kezében van a főváros”

– hangsúlyozta, Karácsony Gergelyre utalva megjegyezve azt is, Gyurcsány főpolgármestere pedig egy sértődött kisgyerek.

„Karácsony Gergely ugyanazt adta, mint egykor Gyurcsány Ferenc: üres ígéreteket, látszatintézkedéseket, trükköket, mutyihegyeket”

– mondta. Szentkirályi Alexandra kiemelte: a főpolgármester annak ellenére vitte csődközelbe a várost, hogy Budapest adóbevétele minden eddiginél magasabb, adóerőképessége pedig évről évre nő.

A fővárosi közlekedésről szólva azt mondta, a főpolgármester csúnya zsákutcába vitte a budapestieket, mert a beígért tömegközlekedési fejlesztések nem készültek el, ma pedig sem gyalog, sem biciklivel, sem autóval nem lehet közlekedni. Karácsonyék ezért kitiltanák a tíz évnél öregebb autókat a főváros utcáiról, esetleg minden autót – jegyezte meg.

Szavai szerint a Városháza Gyurcsányék családi vállalkozásaként működik, és egyre inkább látszik az is, a Lánchíd felújítása miért került ötmilliárd forinttal többe. Elég volt Gyurcsány Ferencből, elég volt Karácsony Gergelyből – jelentette ki, hozzátéve: ez a város többet érdemel.

Korábban írtuk

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg város polgármestere elmondta: a választások tétje óriási. A Fidesz vezette politikai közösség ugyanis szeretné megőrizni Magyarország szuverenitását, míg a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzék elérkezettnek látja az időt, hogy újabb bástyákat szerezzen.

Zalaegerszeg régóta a polgári erők egyik legjelentősebb városa – emlékeztetett, felidézve, hogy a Fidesz már harminc éve, ő maga tíz esztendeje vezeti a települést.

Kiemelte: Zalaegerszeg fejlődése azt mutatja, ha egy önkormányzat és a kormány megtalálja a közös hangot, akkor ciklusokon átívelő lendületet lehet biztosítani. Tíz év alatt ötezer új munkahely jött létre a városban, megnőtt az iparűzésiadó-bevétel, számos intézmény újult meg és sok beruházás valósult meg – sorolta.

Balaicz Zoltán elismerte, hogy ezzel együtt is sok kihívás vár még a városra, hozzátette azonban: „végre jó úton járunk”.