Szentkirályi Alexandra azt írta, Karácsony Gergely saját magát buktatja le egy kikerült videófelvételen: tagadja, hogy kitiltaná az autókat, de most „csúnyán lebukott”. Képes lenne a fővárosi autósok százezreit kitiltani a városból, erről saját maga beszélt korábban, de most próbálja letagadni.

Hirdetés

„Karácsony ostobának nézi a budapestieket, ráadásul a megkérdezésük nélkül tiltaná ki az autókat” – írta a főpolgármester-jelölt. A videóban Karácsony Gergely a kitiltást „hülyeségnek” nevezi. „Tényleg, senki nem mondott ilyet, senki nem gondol ilyet. Nincs ilyen döntés, nincs ilyen terv” – tette hozzá.

Majd a főpolgármester egy korábbi videójának részletét is bevágták, amelyben egy kérdező azt tudakolta: abból, hogy klímavészhelyzetet hirdettek, következik az, hogy egy idő után nem mehet haza a 15 éves dízelautójával. Erre Karácsony Gergely azt válaszolta, hogy „előbb-utóbb következni fog”.

Az újabb felvetésre, miszerint ez százezreket fog érinteni, azt válaszolta, hogy „igen, természetesen”. Szentkirályi Alexandra úgy zárta a videóját, hogy „ez botrányos, Karácsony Gergely ismét belehazudott a budapestiek arcába”.

Korábban írtuk