Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a rakpart lezárásáról a Vigadó-téri hajóállomáson 2024. május 24-én

Budapestnek olyan főpolgármesterre van szüksége, aki a budapestiek ügyeivel foglalkozik és nem csak Gyurcsány Ferenc ügyeivel és kérései teljesítésével – közölte Szentkirályi Alexandra.

Hirdetés

Ha nem lett volna eddig elég abból a káoszból, amit az elmúlt években teremtett a Karácsony-féle városvezetés, akkor azt most egy további elemmel tetézik, ez pedig a rakpart lezárása lenne – tette hozzá.

Úgy fogalmazott, hogy a rakpart végleges és állandó lezárásának terve is „rendkívül sunyi módon” derült ki. Az interneten megtalálható, a főváros 2030-as közúthálózatát bemutató térképen az látható, hogy a rakpart Lánchíd és Szabadság híd közötti részét Karácsony Gergelyék teljes mértékben autómentesnek képzelik el. Ugyanakkor semmilyen megoldást nem kínálnak arra, hogy ez az autóforgalom utána merre fog menni.

Ezt egy előterjesztés sokadik mellékleteként már tavaly megszavaztatták Karácsonyék a baloldali többségű fővárosi közgyűléssel – fűzte hozzá.

Korábban írtuk

Vagyis a budapestieknek tudniuk kell, hogyha Karácsony Gergely marad a főpolgármester, akkor közlekedési káosz, forgalmi dugók és fokozódó légszennyezés vár rájuk. És marad nekik Gyurcsány Ferenc és Gyurcsány emberei – mondta.

A politikus közlése szerint óránként átlagosan 2400 jármű halad át a rakparton, amelyek a szakasz lezárása esetén valamennyien a város irányába kerülnének. Vagyis Karácsony Gergelyék ahelyett, hogy kötöttpályás, metró- és villamosfejlesztéseket hajtottak volna végre, megépítették volna a P+R parkolókat, ehelyett lezárni, tiltani akarnak és drágítani az autós közlekedést.

A budapestieknek ezzel szemben arra van szükségük, hogy a közlekedési káoszt végre valaki számolja fel a fővárosban. Főpolgármester-jelöltként erre a feladatra készülök Karácsony Gergely kártékony munkája után – mondta Szentkirályi Alexandra.

Azt is felidézte: a napokban attól volt hangos a sajtó, hogy Karácsony Gergely egyik embere, a klímaügynökség vezetője, egy volt MSZP-s árnyékminiszter egy podcastban elmondta, hogy kitiltanák az idős autókat Budapestről.

Ezt Karácsony Gergely letagadta, majd előkerült az a videófelvétel, amin Karácsony maga erősíti meg ezt a tervet. Vagyis Karácsony Gergely ismét önmagát buktatta le – mondta a sajtótájékoztatón a politikus.