A Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a törvényszék szerdán helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi ítéletét.

Hirdetés

Az ítélet szerint a férfi 2021. március 27-én a reggeli órákban egy autóbuszról lerángatott egy nőt, akit lefogott, majd „szexuális cselekményt akart végezni vele”, amit járókelők akadályoztak meg.

A kommüniké felidézte, hogy az elsőfokú bíróság az előkészítő ülésen elfogadta a terhelt beismerő és tárgyalásról lemondó nyilatkozatát. Az elsőfokú ítélet ellen akkor a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, míg az ügyészség tudomásul vette azt.

A másodfokú eljárásban a Fővárosi Főügyészség a vádlott előkészítő ülésen tett nyilatkozata alapján úgy ítélte meg, hogy annak beismerő nyilatkozatával szemben kételyek támaszthatók, emiatt e nyilatkozatot nem kellett volna elfogadni, ezért azt indítványozta, hogy a másodfokú bíróság az ítéletet helyezze hatályon kívül, és utasítsa új eljárásra az elsőfokon eljáró bíróságot – írták.

Korábban írtuk

A másodfokú bíróság szerdán megállapította, hogy helyesen járt el a kerületi bíróság, amikor az előkészítő ülésen elfogadta a vádlott beismerő nyilatkozatát – áll a közleményben.

A Fővárosi Törvényszék kitért arra is, hogy a vádlottat mellékbüntetésként öt évre kiutasították Magyarországról.

Az Origó 2021 júliusában arról írt, hogy a vádlott jemeni bevándorló.