A Berettyóújfalui Tankerületi Központ a Magyar Nemzet kérdésére közölte, tavaly tavasszal érkezett hozzájuk szülői bejelentés arról, hogy a fenntartásuk alá tartozó általános iskola pedagógusa abúzust követhetett el egy kiskorú diák ellen. Mint írták, a jelzést követően azonnal mentesítették a pedagógust a munkavégzési kötelezettsége alól, és a rendőrségi feljelentést is megtették. A tankerület vezetőjének beszámolója szerint a rendőrség a kivizsgálást lezárta, és egy hónapja átadta az ügyet az ügyészségnek.

Hirdetés

A napilap megkereste a nyomozást felügyelő Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészséget is, tőlük azt a választ kapták, hogy a Püspökladányi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán nyomozás van folyamatban, amelynek során

egy személyt szexuális visszaélés bűntettének megalapozott gyanújával hallgattak ki gyanúsítottként.

Úgy tudni, tavaly egy nyolcadikos diák szülei tettek bejelentést arról, hogy gyermeküket az intézmény egyik pedagógus alkalmazottja elcsábította, és több alkalommal a késő délutáni órákban kettesben találkozott vele. A szülők elmondása alapján a pedagógus testi kapcsolatba is lépett a diákkal, tettét pedig nem is tagadta.

Mint ismert, az elmúlt hetekben a 15 éves szeretőjével közösségi oldalán kérkedő B. Zsolt keltett közfelháborodást.

B. Zsolt ügyéről ITT, az újabb botrányról ITT olvashatnak bővebben.

Korábban írtuk