Szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt feljelentést tett a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense ellen Tényi István, miután a pestisracok.hu legfrissebb cikkéből kiderült: a közel negyvenéves LMBTQ-aktivista férfi egy tizenöt éves fiúval „kavar”.

Hirdetés

A közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István Magyar Nemzethez eljuttatott indoklása szerint B. Zsolt – aki egyben az iskola fotósa is – egy tizenötéves fiúval tart fenn szexuális kapcsolatot, de szerinte ez teljesen rendben van, mivel ez nem pedofília, hanem efebofília. Elmondása szerint a kettő közötti különbség az, hogy mivel a beleegyezési korhatár hazánkban tizennégy év, így az ő „szerelme” már nem számít gyereknek. B. Zsolt a videóbejegyzésében – amelyet időközben már törölt – egyébként azt is kijelenti: aki megpróbálja bármelyik hatóságnál feljelenteni, az nem fog sikerülni, ugyanis őt olyan neves szervezetek védik, mint a Táraság a Szabadságjogokért (TASZ), a Helsinki Bizottság vagy éppen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Az ügyben – bizonyítottság esetén – felmerülhet a szexuális erőszak bűntett gyanúja, ezért a feljelentő a Btk. 198. paragrafusának vonatkozó rendelkezései, valamint a Be. 29. paragrafusának pontjai alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kéri.

A tankerületi vezetés a Blikk információi szerint elbocsátotta állásából a pedagógiai asszisztenst, aki a lapnak korábbi állításaival szemben most már arról beszélt, ő igazából csak viccelt, amikor azt mondta, hogy tizenöt éves szeretője van.

Blikk.hu
Korábban írtuk