A kormánypártok a szigorú határvédelem melletti kiállásra kérik a kormányt a strasbourgi bíróságon a két migráns ügyében.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, archív, illusztráció


Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, archív, illusztráció

A Fidesz és a KDNP arra a kéri a kormányt, hogy a két bangladesi gazdasági migráns szerdai strasbourgi tárgyalásán is határozottan képviselje a szigorú határvédelmet – mondta Puskás Imre szerdán a közmédiának. 

A Fidesz szóvivője emlékeztetett: szerdán folytatódik a strasbourgi bíróság nagy kamarája előtt a két bangladesi gazdasági migráns ügye, amelyben a migránsokat a Magyar Helsinki Bizottság képviseli.

Kiemelte: a Soros által finanszírozott Magyar Helsinki Bizottság azért perelte be Magyarországot a tranzitzóna miatt, mert gyengíteni akarja a határvédelmet, és rá akarja kényszeríteni az országot a migránsok befogadására. Ezt Soros György érdekében teszik – rögzítette a kormánypárti politikus.

Puskás Imre hozzátette: tavaly márciusban a strasbourgi bíróság Magyarországot elmarasztalta a két bangladesi ügyében arra való hivatkozással, hogy őket fogva tartották a tranzitzónában, és ezért több milliós kártérítésre kötelezték Magyarországot; a helsinki bizottság számára szintén több milliós perköltséget ítéltek meg. 

A fideszes politikus szerint elképesztő, hogy azért, mert Magyarország betartja az Európai Unió törvényeit, azért mert megvédi a schengeni határokat és betartja a migrációval, illetve menekültüggyel összefüggő törvényeket, el akarják marasztalni.

Ezért a magyar kormány fellebbezett a bíróságnál – jelezte Puskás Imre, hozzátéve: egyértelmű, hogy a magyar törvények továbbra is tiltják és kizárják azt, hogy illegális migránsok lépjenek Magyarország területére. Ez a jövőben is így lesz – rögzítette.

A szóvivő szerint a magyar választók, a magyar emberek az országgyűlési választáson egyértelműen döntöttek, és egyértelműen foglaltak amellett állást, hogy azt a menekültpolitikát kell folytatnia a kormánynak, ami arról szól, hogy nem szabad migránsokat beengedni Magyarország területére. 

Magyarország maradjon magyar ország és ne legyen bevándorlóország – hangoztatta.

Az is látszik – folytatta -, hogy ezt Soros György nem akarja elfogadni, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az uniós országok torkán „lenyomja” a kötelező kvótát, és betelepítse Európába és Magyarországra is a migránsokat.

Az, hogy a szerdai tárgyaláson a helsinki bizottság azt szeretné elérni, hogy meggyengítse a magyar határvédelmet, egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy Magyarországra is rákényszerítsék a kötelező betelepítési kvótát.

A Fidesz és a KDNP arra a kéri a kormányt, hogy ezen a tárgyaláson is határozottan képviselje a szigorú határvédelmet – mondta Puskás Imre.

(MTI)