A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) zárónapján Magyarországot a szólás- és véleményszabadság hazájának nevezte, „konzervatív és patrióta szigetnek egy szélsőségesen liberális, háborgó tengerben”, amely „folyamatosan ostrom alatt van”.

Hirdetés

Szavai szerint ez az ostrom olyan fegyverekkel zajlik, amelyeket „úgy csúfolnak, hogy jogállamiság, európai uniós pénzügyi források befagyasztása, genderpropaganda vagy éppen a migrációs kvóta”.

„És mi itt, Magyarországon már tizennégy éve sikeresen védekezünk a liberális mainstream ostroma, a liberális mainstream támadásai ellen”

– szögezte le.

Majd rámutatott, hogy a liberális fősodor számára az nem megemészthető, hogy hazánkban 2010 óta minden parlamenti választáson kétharmados konzervatív győzelem született, „függetlenül attól, hogy a külföldi megrendelők milyen összetételben futtatták ki a pályára az ellenzéket”.

Korábban írtuk

Sérelmezte, hogy a magyar gazdaság annak ellenére is folyamatosan rekordokat dönt, hogy az országot megillető eurómilliárdokat minden szabályt megsértve visszatartják, ennek fő oka pedig, hogy az üzleti szereplők „nem a fake newsra, nem az ideológiára” támaszkodnak, hanem saját tapasztalataikra.

„És kedves barátaim, mi az elmúlt tizennégy év sorozatos támadásai, zsarolásai, agresszív és alaptalan vádaskodásai, lejárató politikai kampányai dacára sem adtuk fel a nemzeti érdekeink képviseletét, és nem adtuk fel a szuverenitásunkat”

– jelentette ki.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy egyedül a magyarok dönthetik el azt, hogy ki léphet be az országba és ki nem, ezért továbbra is szigorúan védik a határokat, azok illegális átlépése ugyanis bűncselekmény, nem emberi jogi kérdés.

„A nemzetközi jog világosan fogalmaz. Ha valakinek háború vagy erőszakos cselekmények miatt el kell menekülnie a hazájából, akkor ahhoz van joga, hogy az első biztonságos ország területén tartózkodjon. Nem a második, nem a harmadik, nem a negyedik, hanem az első biztonságos ország területén”

– húzta alá.

„Mi, magyarok megmutattuk, hogy ez hogyan működik: minden Ukrajnából menekülőt befogadtunk, s minden illegális migránst megállítottunk”

– tette hozzá.

Majd kitért hazánk több mint ezeréves keresztény államiságára is, mondván, hogy a kereszténységnek igenis nemzetmegtartó szerepe van, ez segített túlélni minden megszállást, elnyomást és diktatúrát.

„Kedves barátaim, mi azt sem adtuk fel, hogy a férfi csak nővel házasodhat, és fordítva természetesen. És azt sem adtuk fel, hogy a család egy apából, egy anyából és a gyerekekből áll, és az apa férfi, az anya pedig nő”

– hangsúlyozta. Illetve tudatta, hogy a kormány azt az álláspontját sem adta fel, hogy kizárólag a fegyverszünettel és a béketeremtéssel lehet megvédeni az emberek életét Ukrajnában, és azt sem, hogy a fegyverszállítások csak meghosszabbítják a háborút, a szankciók pedig értelmetlenek.

„Mi nem adtuk fel azt sem az elmúlt években, hogy az energiaellátás fizikai kérdés (..) Kedves barátaink, mi nem adtuk fel a szuverenitásunkat. Nem adtuk fel, hogy saját jövőnkről csak mi magunk dönthetünk. Nem fogadjuk el, nem hagyjuk szó nélkül, ha kívülről avatkoznak bele Magyarország belső ügyeibe”

– sorolta.

A miniszter végül leszögezte, hogy a magyar kormány nem adta fel az őszinteséget, „a világos, egyenes beszéd luxusát” sem. „Mert mi, magyarok a politikai stabilitásunk miatt azt teszünk, amit mondunk, és azt is mondunk, amit gondolunk” – fogalmazott.

Ennek kapcsán pedig kifejtette, hogy mindezt csakis az tette lehetővé az utóbbi tizennégy év folyamán, hogy az emberek ehhez minden eszközt megadtak négy kétharmados választási győzelem formájában.

„Egy demokrácia akkor is demokrácia, ha nem a liberálisok nyernek a választáson. Csak azért támadják, alázzák a magyar demokráciát Brüsszelben, Washingtonban, Berlinben és ki tudja még, hogy hol, mert a liberálisokat a magyar emberek 2010 óta pontosan oda küldik minden választáson, ahova valók, azaz az ellenzékbe”

– mondta.