„Ma a spanyol autóipari, turisztikai, közlekedési, gépipari, légiközlekedési, pénzügyi és energetikai vállalatok vezetőivel egyeztettünk újabb magyarországi beruházásokról” – jelentette be a posztjában.

Hirdetés

A miniszter úgy fogalmazott: „jó volt hallani a spanyol vállalatok visszajelzéseit, több vállalatvezető abszolút követendő példaként állította be a magyar gazdasági stratégiát és a kormányzati gazdaságpolitikát. Az alacsony adók, a beruházásbarát gazdasági környezet és a jól képzett munkaerő jelentik Magyarország legnagyobb vonzerejét számukra” – tette hozzá.

A miniszter kitért arra, hogy a tavalyi év rendkívül nehéz volt gazdasági szempontból a háború, a szankciók és az ezek miatt kialakult infláció miatt, de Magyarország megküzdött ezekkel a nehézségekkel.

„Letörtük az inflációt, mindvégig fenntartottuk az energiabiztonságot és a rekordmagas foglalkoztatást, valamint bebizonyítottuk, hogy a magyar gazdaság működőképes az uniós források nélkül is. A spanyol vállalatok Magyarországba vetett bizalma és folyamatos beruházásai nagy segítséget jelentettek mindebben” – írta Szijjártó Péter.

Korábban írtuk