A Magashegyi Underground november elején különleges hangulatú szimfonikus koncertet adott a MüPában a Talamba Ütőegyüttes, egy harminctagú zenekar és egy tíztagú kórus társaságában. A közönség szokatlan hangszerelésben hallhatta a legnagyobb slágereket, a ritkábban játszott dalokat és két új szerzeményt a készülő új albumról.

– Soha nem kaptunk még ilyen sok pozitív visszajelzést, jól esett, mert nekünk is erős élmény volt ez a fellépés. Nagyon sok kedves emberrel találkoztunk, és a nézőtéren minden korosztály képviseltette magát. Számunkra a zene a kommunikáció egy módja, itt pedig tökéletes összhang alakult ki az előadók és a befogadók között. Ez a koncert egy örömjáték volt a léleknek is. A nagyzenekarral, az ütősökkel és a kórussal közös munka közben pedig zenészként is sokat fejlődtünk, hiszen megtanultuk az egymásra figyelést és az összpontosított koncentráció ilyen formáját is. A koncert hatására jött a gondolat, hogy szimfonikus nagylemezt készítsünk, mert most ebben a formában rezeg bennünk a zene – mondta Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.

A február 24-én megjelenő album – egyelőre cím nélküli – két új szerzeményét a Magashegyi Underground közönsége már hallhatta az Ezer Nap koncerten. Az egyiket Bíborka ukulelén adta elő, ami hatalmas tapsot kapott. Az énekesnő azt ígéri, hogy hasonló meglepetések és különleges hangszerelési ötletek lesznek még az új lemezen, hiszen a Magashegyi Underground folyamatosan keresi a nem konvencionális megoldásokat zenében és szövegben egyaránt. Lesznek dalok, amelyeket nagyzenekar kísér majd, és lesznek olyanok is, amelyekben csak egy-két hangszer szólal majd meg. A Magashegyi Underground február 24-én a budapesti Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében tartja a lemezbemutató koncertjét, melyre már kaphatóak a belépők az intézmény pénztárában.

A Magashegyi Underground az idei budapesti klubévet december 28-án a Szeparé Bisztróban búcsúztatja, ahová egy tombolós, bulizós koncerttel várja a rajongókat.

Dalrészlet az új lemezről:

http://www.youtube.com/watch?v=NnYxjsYeN2o&hd=1

További információ:

http://mupa.hu/program/magashegyi-underground-2012-02-24_20-00-bbnh

http://www.magashegyi.hu

www.facebook.com/magashegyiunderground