Molnár Zsolt a Kúria székhelye előtt tartott, az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón gyalázatosnak nevezte az NVB döntését, amelyben elutasította a párt három népszavazási kérdésének hitelesítését.

Hirdetés

Mi hiszünk az igazunkban és bízunk benne, hogy pozitív döntés születik – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki reményét fejezte ki amiatt is, hogy a népszavazást követően valóban mindenki számára ingyenessé válnak a szabad vizek, nem lehet túlépíteni a strandokat, kempingeket, nem lehet lecsapolni a nádasokat és nem lehet majd kisajátítani a Balatont és más természetes vizeket.

Molnár Zsolt kitért arra is, hogy az őszi parlamenti szezonban az MSZP beterjeszti a Balaton-törvény átfogó módosítását.

Azt is kezdeményezik, hogy az állami költségvetésből kártalanítsák az önkormányzatokat azon döntések után, amelyek tőlük forrást vonnak el.

Korábban írtuk

AZ országgyűlési képviselő sürgette azon javaslatuk elfogadását is, miszerint a szálláshelyek a kormánytól kapott vissza nem térítendő támogatás 50 százalékáig ajánljanak fel vendégéjszakákat a családoknak.

Felszólította a kormányt, hogy a Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) távozó elnökének utódjáról zajló egyeztetések ne csak formálisak, hanem valósak legyenek. Az NVI-nek olyan vezetője legyen, aki nem pártérdeket képvisel – hangoztatta.

Megígértük, megtesszük: a Kúriához fordulunk a Balaton védelmében.

Megígértük, megtesszük: a Kúriához fordulunk a Balaton védelmében.

Gepostet von MSZP am Montag, 7. September 2020