Azt írták: egyre nagyobb humanitárius válság alakul ki Közel-Keleten a fokozódó konfliktus miatt. Már több mint egymillió embernek kellett elhagynia az otthonát. Súlyosbítja a helyzetet az alapvető infrastruktúra kritikus mértékű pusztulása, mely Libanon déli területeiről terjed észak felé. A változó biztonsági helyzetben gyorsan kell reagálni a belső menekültek között felmerülő igényekre és szükségletekre.

Hirdetés

Tudatták: az Ökumenikus Segélyszervezet erbili regionális képviseletén keresztül részt vesz a térségi humanitárius koordinációban, partnerszervezeteivel figyeli a térségben zajló eseményeket és felmerülő szükségleteket. Az elsődleges felmérések alapján jelenleg leginkább élelmiszerre, ivóvízre, takarókra, higiéniai eszközökre, tisztítószerekre és üzemanyagra van szükség.

Korábban írtuk

A segélyszervezet a közel-keleti konfliktus nyomán kialakult humanitárius válságra reagálva szolidaritási akciót hirdet, hogy hatékony és célzott segítséget tudjon nyújtani, szoros együttműködésben a helyi keresztény közösségekkel – áll a közleményben.

A segélyszervezet felhívja adományozóit, hogy amennyiben csatlakozni kívánnak a szolidaritási akcióhoz, a 1353-as adományvonal hívásával, illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártyával vagy átutalással a 11705008-20464565-ös számlaszámon „Közel-Kelet” megjelöléssel fejezzék ki szolidaritásukat a katasztrófa károsultjaival.