A romániai Prosport arról ír, hogy Sztojka Iván, aki ellen a gyilkosságban való részvétele gyanúja miatt nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, Romániában bujkálhat. A magyar nyomozók a román rendőrök segítségével ugyanis kiderítették, hogy Sztojka szoros kapcsolatban áll néhány erdélyi alvilági figurával.

Úgy tűnik, sikerülhetett átjutnia a határon. A sportnapilap megszólaltatja Ioan Bentét, Románia budapesti belügyi attaséját, aki azt mondta, hogy egyelőre nincs konkrét bizonyíték arra, hogy Sztojka Romániában bujkálna, de nem is zárják ki ezt a lehetőséget. Draskovics Tibor az InfoRádiónak nem kívánta kommentálni a feltételezést.

Szintén a Prosportnak nyilatkozott a meggyilkolt kézilabdázó barátnője: „Az asztalnál ültünk, a cigányok állandóan kötözködtek velünk, de Marian azt mondta, ne figyeljünk rájuk. Először a WC előtt ütötték meg, majd visszamentek a bárrészbe. Megpróbáltuk elsimítani a vitát, de a támadók váratlanul fejbe vágták egy székkel, majd rángatni kezdték kifelé. Hiába próbáltak segíteni a csapattársai. Közben rugdosták, majd szíven szúrták. A háta mögött voltam.” – mondta a Prosport újságíróinak.

Claudia a Szeged ugyancsak román, válogatott kézilabdázójának, Valentin Ghionea-nak az unokatestvére. A Blikk megszólaltatta a Pick Szeged játékosát: „Az unokatestvérem és Marian csupán néhány hónapja ismerte egymást. Szerelem volt első látásra az övék. Úgy tudom, hogy húsvétkor lett volna az eljegyzésük, a nyáron pedig az esküvőjük – mondta könnyeit nyelve a szegediek játékosa, hozzátéve, hogy a hozzátartozója valóban azért jött Magyarországra, hogy Marian be tudja mutatni barátainak és csapattársainak.”

(InfoRádió)