Összevissza beszélt Szél Bernadett a Blaha Lujza téren aktivistái előtt. 

– Hohó! Jó reggelt kívánunk mindenkinek innen, a Blaha Lujza térről! – köszönt be Szél Bernadett riasztó lelkesedéssel élőben Facebook-oldalán.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje videójában a nők szerepéről szónokolt, a kormány nőellenességét, kirekesztő jellegét hangoztatta, és pártja családbarát politikáját próbálta részletezni. Szél Bernadett ma reggel valósággal sziporkázott, figyeljék meg például ezt az innovatív gondolatmenetet:

Itt voltunk már korán reggel, mert mi pontosan tudjuk, mire készül az ország április 8-án: arra készülünk, hogy együtt elmegyünk szavazni

– mondja a politikus elszántan kb. 20 fős díszsorfala előtt. Hogy a szavazásra való készülés miért jár együtt azzal, hogy az LMP-s aktivisták Szél Bernadettel az élen ma reggel a Blaha Lujza téren toporogjanak, az jó kérdés. Az egyik legszebb gondolatsor talán az alábbi volt:

Milyen kampányígérete volt a Fidesznek? Én egyre emlékszem nagyon határozottan, hogy azt mondták március 15-én, hogy jogi, politikai és erkölcsi elégtételt fognak venni mindenkin, aki nincsen velük van (sic!). Ma tőlem reggel azt kérdezték a tévében, hogy vajon ez fenyegetés-e, miért gondolom, hogy ez fenyegetés lenne. Hát én azért gondolom, mert a magyar miniszterelnök ezt mondta nekünk

– hadarja a politikus kikezdhetetlen érvelését, majd vad ígérgetésbe kezd:

Mindenkinek járjon az, ami a nagycsaládoknak jár, méghozzá alanyi jogon

– szól az LMP egyik kimunkált családpolitikai tétele. Majd Szél Bernadett kifejti, hiányolja a nőket a családügyi kabinetből, s így összegzi panaszait:

Egy családügyi kabinetbe nem vett be férfiakat Orbán Viktor!

Hasonló szétesettséget legutóbb Gyurcsány Ferencnél láthattunk

A riasztó leegyszerűsítésen túl, és attól is eltekintve, hogy az ellenzéki politikusok kifogásait elutasították a miniszterelnök óvodásokkal való találkozásai kapcsán, fókuszáljunk a Szél-kormány vagy egy majdani koalíció részeként megjelenő erős LMP felsejlő képére: 

Azt üzenem az óvodákban ücsörgő kormánypárti politikusoknak, hogy szálljanak ki az óvodákból villámgyorsan, mert egy olyan gyermekérdekvédelmi rendszer fog jönni Magyarországra egy Szél-kormánnyal vagy egy erős LMP-vel (!), ami biztosítani fogja, hogy a gyermekek mindenek felett álló joga legyen a zsinórmérték ebben az országban.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje pártja ifjúsági szervezetének mottójával zárja zavaros hadarását: 

Tali a szavazófülkéknél!

A családok döntéseit támogatjuk!

Nekünk minden család számít! Megduplázzuk az egy gyermek után járó adókedvezményt, az egyszülős családokra pedig kiterjesztjük a nagycsaládosoknak járó kedvezményeket.

Gepostet von Szél Bernadett am Mittwoch, 28. März 2018

Az MTI tudósítása szerint a mini sajtótájékoztató előtt az LMP-s aktivisták almákat is osztogattak az arrajáróknak. 

demokrata.hu