Ilaria Salis vidáman mosolyogva érkezett a bíróságra
Hirdetés

Egy évvel ezelőtt, az 1945. február 11-i budavári kitörés évfordulójához közeli napokban öt brutális támadást követtek el jórészt külföldi terroristák. A támadók áldozataikat csoportosan, hátulról rohanták meg és az élet kioltására alkalmas eszközökkel – kalapácsokkal, ólmos kesztyűkkel, viperaként ismert teleszkópos ólmos bottal – bántalmazták, és csak a Gondviselésnek köszönhető, hogy senki nem halt meg (Demokrata, 2023/6).

A kegyetlen bűncselekményeket pontosan megtervezték: a későbbi esetleges beszédfelismeréstől tartva egyetlen szó nélkül, pontosan harminc másodpercig ütötték-rúgták áldozataikat, figyelve a bűncselekményt szemlélő úgynevezett irányítót, akinek jelzésére a fél perc leteltével elmenekültek a helyszínről, menet közben többször ruhát cserélve, hogy megnehezítsék a leleplezést. A vörös bűnözők támadásai egyértelműen az ő ideológiájukkal nem szimpatizáló emberek megfélemlítését, elrettentését célozták.

Balliberális krokodilkönnyek

A terroristák közül hárman álltak múlt héten az előkészítő tárgyaláson bíróság elé. A másodrendű vádlott, a tavaly február óta Budapesten előzetes letartóztatásban lévő német Tobias Edelhoff miután beismerte az ellene felhozott vádakat, nem jogerősen három év fegyházat kapott az ügyészség által erre az esetre felkínált három és fél év helyett. A meglepő módon szabadlábon védekező, mindössze rendszeres időközönként internetes kapcsolaton keresztül jelentkezésre kötelezett, beismerés esetén a vád részéről ugyancsak három és fél év fegyházzal kínált harmadrendű vádlott, a német Anna Christina Mehwald tagadta a bűncselekményeket. Az elsőrendű vádlott, az ugyancsak hazánkban előzetes letartóztatásban lévő olasz Ilaria Salis vidáman mosolyogva érkezett a bíróságra. Ő beismerés esetén 11 év fegyházra számíthatott volna, ám ő is tagadja a vádakat, így május 24-én megkezdődik a tényleges tárgyalás. Nem érdektelen, hogy Salis ügyvédje a baloldali politikusként is ismert, 2019 óta a Fővárosi Vízművek igazgatóságában is helyet foglaló Magyar György.

A súlyos bűncselekményekkel vádolt Salisból a magyar kormány által elnyomott áldozatot, mártírt próbált faragni a balliberális média itthon és külföldön egyaránt. A Telex , a 444.hu, a HVG.hu, az RTL Klub következetesen milánói tanárnőként emlegetik az olasz kommunistát és felróják a szerintük borzalmas fogvatartási körülményeket, fölerősítve a Magyarországot emberi jogi elnyomással rágalmazó nemzetközi propagandát. Különösen a kéz- és lábbilincsről festettek érzékletes, drámai tónusú képet, holott ez bevett a legsúlyosabb bűncselekmények vádlottjai esetében.

Korábban írtuk

A baloldali olasz sajtóban szintén ilyen tolmácsolást kapott az ügy, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök fel is hívta Orbán Viktort, olaszországi nagykövetünket pedig bekérették a külügyminisztériumba. Matteo Salvini, a Liga háttérbe szorított főtitkára viszont abszurdnak nevezve, hogy Salis tanárnőként dolgozott volna. A nő ugyanis 2017-ben már részt vett egy erőszakos akcióban, amelynek során tíz bűntársával együtt megtámadta a Liga egyik utcai standját.

– Nem normális, hogy egy általános iskolai tanítónő azért utazza körbe Olaszországot és Európát, hogy embereket verjen meg és köpdössön le – mondta Salvini.

A tavalyi budapesti merényletek ügyében az olasz Gabriele Marchesi Milánóban van házi őrizetben, a magát „nem binárisnak” valló és Majának hívató német Simeon Ravi Trux hazájában börtönben várja a kiadatást Magyarországnak.

Fotó: Magyar Nemzet
Brutális támadást követtek el jórészt külföldi terroristák

Rajtuk kívül a Hammerbande néven ismert terrorcsoport vezére, a hazájában emberölési kísérlet miatt körözött Johann Guntermann (ugyanezzel vádolják egyébként Németországban Tobias Edelhoffot is), Nele Pihilippine Maya Aschoff, Clara Judith Wittkugel, Emilie Samira Dieckmann, Paula Leoni Pretzel, Luca Amelie Schaller, Moritz Christian Leopold Schroeter, Theo Linus Müntnich és testvére, Paul Joscha Müntnich, az olasz Romeo Anselmi, a szír Zaid Altajeb, az albán Rexhino Abazaj ellen adott ki a rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot. A budapesti előkészítő tárgyaláson részt vevő három és a kiadatási döntésre váró két kommunistával együtt összesen tizenkilenc ember került vád alá, közülük megdöbbentő módon heten nők.

Magyar kapcsolat

A lista hiányosnak tűnik, hiszen a támadásokban legalább egy, eddig ismeretlen fiatal magyar nő is részt vett, aki magyarul szólította meg a munkába tartó gazdagréti áldozatot, megkérdezve tőle, hogy részt vesz-e a Kitörés Emléktúrán. A budapesti szállásfoglalás, a helyismeretről tanúskodó mozgás is hazai segítséget feltételez. Tavaly februárban a rendőrség a Párbeszéd parlamenti frakciójában ülő Jámbor András által vezetett, nevében Lenin azonos című kommunista propagandalapját megidéző Szikra Mozgalom egyik aktivistáját, Dobos Krisztinát is őrizetbe vette, de ellene megszüntették az eljárást, mert élettársa, az ugyancsak szélsőbaloldali Egyed András alibit igazolt neki. Dobos lakásán egyébként egy házkutatás során több ezer, két-három éves gyerekek bántalmazását és szexuális sanyargatását ábrázoló felvételt foglaltak le a nyomozók; mint kiderült, a gyomorforgató jelenetek Egyed András számítógépén voltak. Minderről és Dobos alibijének hitelességéről Egyed már nem adhat számot, tavaly nyáron öngyilkosságba menekült, halála helyszínén gyermekjátékokat gyújtott fel, többek között egy játék babát…

A magyar kapcsolat azonban így is nyilvánvaló. Az Antifainfo Budapest nevű Facebook-oldal nyíltan közösséget vállal a tavalyi brutális terrortámadásokkal, rendszeresen közlik a legszélsőségesebb németországi vörösterroristák kinyilatkoztatásait. Nyilván egyetértenek azzal a támadással is, amit németországi elvtársaik saját bevallásuk szerint január 26-án követtek el a berlini Collegium Hungaricum épülete ellen, betörve ablakait, „becstelenek” feliratot fújva a falra. A kommunista merénylők közleményükben azt írták, a támadás válasz volt elvtársaik budapesti perbe fogására. Emellett hazánk migrációs politikájára utalva úgy fogalmaztak, hogy „a magyar állam az EU határain az elszigetelődés és a gyilkosságok hajtóereje”, amely rasszista kampányt folytat. „Nem elég pusztán a nácikat és struktúráikat támadni, a jobboldali agytrösztök és az európai kultúra felsőbbrendűségét népszerűsítő médiumok is legitim célpontok”, áll a bűnözők közleményében.

Nemzetközi vörös demonstráció

Mindezek ismeretében aggasztó, hogy a palesztinpárti demonstrációkat határozottan megtiltó, de a magát militáns konzervatívként meghatározó Légió Hungária szervezet úgynevezett Becsület Napja rendezvényét is a közterületekről sikerrel kiszorító rendőrség több úgynevezett antifasiszta tüntetést engedélyezett február 10-ére Budapestre. Ezeken várhatóan idén is sok erőszakos külföldi kommunista vesz részt, nem zárhatók ki a tavalyiakhoz hasonló terrortámadások sem – a Szikra Mozgalom tavalyi várbeli megmozdulásán is ott volt az egyik terrorista.

Azért éppen ott, mert minden évben onnan rajtol a szigorúan politikamentes Kitörés Emléktúra, a Teljesítménytúrázók Társasága hivatalos kiírásainak egyike. A túrázókat hosszú évek óta zaklatják, köpködik a Bécsi kapu tetejéről kommunista aktivisták, akik rendre a szovjet himnuszt üvöltetik hangszórókból, a hazánkban tiltott önkényuralmi jelképnek számító vörös csillagos zászlókat lengetnek, és az Egyesült Államok, az Európai Unió és Törökország által is terrorszervezetnek tekintett szélsőbaloldali Kurdisztáni Munkáspárt zászlaját is ki szokták tűzni.

Németországi „antifasiszta” (valójában vörösterrorista) internetes felületeken javában mozgósítanak február 10-ére Budapestre. Aznap a Széll Kálmán téren lesz bejelentett „antifa” tüntetés, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) a Cipők a Duna-parton emlékműnél szervez nemzetközi összejövetelt, ahonnan az Országház elé terveznek masírozni, hogy valamilyen dokumentumot adjanak át Orbán Viktornak. Rendezvényükön beszédet mond többek között Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese, aki az SZDSZ-utódként létrejött Magyar Liberális Párt, majd a Párbeszéd után jelenleg a Gyurcsány-párt politikusa. A MEASZ a vizafogói emlékműnél koszorúzni is fog, ezen V. Naszályi Márta, az I. kerület Párbeszéd-tag polgármestere tart beszédet.

Arccal a közelgő választások felé, a nyugati fősodor Magyarország elleni háborújának újabb frontvonalát láthatjuk. Magyarország vezére a várható szuverenista előretörésnek, ezért támad koncentráltan a baloldali hálózat, amelynek szó szerint életveszélyes hasznos hülyéi az eszköz voltukról mit sem tudó antifa terroristák.