A volt főpolgármester szerint Karácsony Gergely szereptévesztésben van, olyan területeken mozog, amelyek nem tartoznak a főpolgármesteri pozíció hatáskörébe, és

Hirdetés

ezt a Demokratikus Koalíció sem támogatja.

Tarlós István kifejtette: a Fidesz felső vezetése már tudja, ki lesz a kormánypárti főpolgármester-jelölt, és a választásnál nem a teljesítmény, hanem az indulat és az érzelem lesz döntő.

Tarlós továbbá hangsúlyozta, hogy bár lehet kritizálni a kormány politikáját, az ország jelenlegi vezetőjének szemlélete közelebb áll hozzá, mint Gyurcsány Ferencé. Az interjúban elmondta, hogy olyan sorskérdésekben, mint az illegális bevándorlás, a genderügyek, valamint a nemzetállamiság és a kultúra, osztja a kormány álláspontját.

A volt főpolgármester egyszerűen valótlanságnak tartja azt az állítást, hogy Budapest ne kapna pénzt a kormánytól. Azt is elárulta, hogy utólag visszatekintve, a 2019-es választási kampányban észszerű lett volna vitáznia Karácsony Gergellyel, ugyanis akkor még a jelenleginél is kevésbé ismerte a várost és annak ügyeit.

Korábban írtuk

Karácsony Gergőt sokáig kedveltem, azt hiszem, ő is engem. Amikor főpolgármester voltam, ő pedig a közgyűlés tagja, volt olyan telefonbeszélgetésünk, amikor azt mondta: István, ha újraindulsz, akkor én el sem indulok. Ha megkérdezi tőle, nem hiszem, hogy letagadná

– mesélte.

A teljes interjút IDE KATTINTVA a Szabad Európa honlapján olvashatják el.