Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője az MTI megkeresésére azt közölte: Orbán Viktor rendszeresen találkozik, egyeztet, beszélget Tarlós Istvánnal, ezeken a találkozókon Budapest ügyei kerülnek szóba, így volt ez most is.

A Napi Gazdaság csütörtökön írt arról, hogy a főpolgármester szerint, ha a BKV nem kap októberben hatmilliárd forintot, és nem fizeti vissza október 17-én lejáró hitelét, könnyen lehet, hogy novemberben „a remízben maradnak a villamosok”.

A köztévé péntek reggeli műsorában Tarlós István azt mondta, hogy a csütörtöki találkozó után pénteken Naszvadi Györggyel, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkárával egyeztet az ügyben.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e a BKV-nak pluszpénze, azt mondta: „erre ilyen direktben nem válaszolok pillanatnyilag. A miniszterelnök úr megértette a problémát, és lehet, hogy ez épp elegendő lesz”.

Kitért arra is a főpolgármester, hogy Orbán Viktorral tárgyalt a városfejlesztési koncepcióról és az önkormányzati törvényről is, de ennél többet nem mondott erről.

(MTI)