Sikeresen vett részt a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. a tavaly meghirdetett Elkötelezettség a CSR Kiválóság programban. A Herendi Porcelánmanufaktúra amellett, hogy sikeresen működő gazdasági vállalkozás, az elmúlt években tudatosan hosszú távú stratégiájának részévé tette a társadalmi felelősség, és a szolidaritás gondolatát is.

Az Elkötelezettség a CSR Kiválóságért program az EFQM (European Foundation for Quality Management) szervezeti kiválóság modelljének társadalmi felelősség (CSR) keretrendszerén alapul. A program fő pillérei egy részletes társadalmi felelősség szemléletű szervezeti átvilágítás, valamint legalább három testreszabott fejlesztés megvalósítása, mely által a vállalat társadalmi felelősség szerepvállalása fejlődik.

A Herendi Porcelánmanufaktúra által önként vállalt társadalmi szerepvállalásai között olyanok szerepeltek, mint a porcelán- és asztalkultúra népszerűsítése, az eljövendő évtizedek munkahelyteremtéséért vállalt kapcsolat kialakítás általános iskolásokkal, tehetségkutatás, valamint a nemzeti értékek és jó gyakorlat (best practice) bemutatása.

A Herendi Porcelánmanufaktúra munkájának elismeréseként az Elkötelezettség a CSR Kiválóságért díjat, valamint az EFQM Committed to Excellence európai szintű elismerő oklevelét veheti át, illetve az elismerést tanúsító jelölések használatára jogosult.