Botrányosan viselkedett Magyar Péter, biztonsági őrök vezették ki egy szórakozóhelyről június 21-én hajnalban. A politikus balhéjáról megrázó videók kerültek elő, ahogyan csúszik-mászik egy nála jóval fiatalabb lány lábai között a bulin, ahonnan végül kidobták. De a Tisza Párt elnöke a szemtanúk szerint még a szórakozóhely előtt is folytatta ámokfutását – emlékeztet cikkében a Mandiner.

Hirdetés

Később az is kiderült, hogy Magyar Péter erőszakkal elvette egy őt videózó vendég telefonját, majd a Dunába hajította azt. A telefont azóta megtalálták, ám a nyomozás elakadt, ahhoz, hogy folytatódjon, a Tisza Párt elnökének le kellene mondania mentelmi jogáról, ami EP-képviselőként megilleti.

Noha Magyar Péter nem vállalja tetteiért a felelősséget, rendszeresen kritizál mindenkit, aki nem ért vele egyet, vagy nem foglalkozik vele eleget.

„Peti! Szórakozóhelyen telefont lopsz, és a mentelmi jogod mögé bújsz?”

– tette fel a kérdést a napokban Menczer Tamás. A Fidesz kommunikációs igazgatója arra volt kíváncsi, van-e elég bátorsága a Tisza Párt vezetőjének ahhoz, hogy lemondjon mentelmi jogáról az eredményes nyomozás érdekében.

Korábban írtuk

Magyar Péter nem igazán tanúsított önmérsékletet a júniusi diszkóbotrányát követően sem, amiért a mai napig nem vállalta a felelősséget, mentelmi jogával takarózva. Ismeretes, a politikus először azt mondta, nem ül be az Európai Parlamentbe, majd a botrányos éjszakát követő napokban mégis meggondolta magát. A Tisza Párt elnöke ugyan próbálta elhitetni, hogy tőrbe csalták, és lejáratása mögött Rogán Antal áll, ám a felmérésekből világosan kiderül, az emberek inkább a saját szemüknek hittek.

A közvélemény-kutatások alátámasztják, az EP-választás után diszkóbotránya vált Magyar Péter legismertebb akciójává: a magyarok 83 százaléka hallott róla, 70 százaléka igaznak is tartja a történteket.

A bulizásról a botrányos éjszakát követően sem szokott le a 43 éves politikus, de azóta jobban odafigyel, hogy ne forduljon elő hasonló ügy. Legalábbis erre utal, hogy a támogatóinak szervezett buli már zártkörű volt. A „privát Tisza bulit” a budai Lock bárban tartották, amelynek – sajtóinformációk szerint – alvilági kötődései vannak.

A további részletekről a Mandiner oldalán olvashatnak.