Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Minősített tehetséggondozó műhely elismerést kapott a budapesti Addetur Baptista Gimnázium
Hirdetés

Beneda Attila jelezte: a tehetséggondozás területén 2009 és 2022 között már 19 ezer projekt nyert el több mint 33 milliárd forint értékű támogatást, és idén minden eddiginél magasabb, 4,4 milliárd forintos forrást biztosít a kormány a tehetséges fiatalok felfedezésére, támogatására.

A helyettes államtitkár köszöntőjében arról is beszélt: a diákok a tudásért járnak iskolába, de az ott szerzett tapasztalatok és a társakkal való kapcsolatok is meghatározzák későbbi életüket.

A minősített tehetséggondozó műhely címmel kitüntetett intézményt méltatva Beneda Attila felhívta a figyelmet arra: az addetur szó is azt jelenti, hogy adj hozzá. Kiemelte: az iskolában harminc éve folyó tehetséggondozó munka elismerése az elnyert cím.

Kékesné Czinder Gabriella, az iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy a bíráló bizottság alkalmasnak találta az iskolát legalább öt évig a minősített tehetséggondozó műhely címre. Jelezte, hogy intézményükben a hátrányos helyzetű tanulók tehetséggondozása is megvalósulhat.

Köszöntőjében kitért arra, hogy a nevelőtestület teljes, és nyáron az infrastruktúrát is fejlesztették.

Kékesné Czinder Gabriella az MTI kérdésére elmondta: intézményükbe 242 tanuló jár, akik az Addetur-modell szerinti integrált és inkluzív nevelésben részesülnek. A tanévnyitón Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, valamint Novák Péter színművész, énekes is köszöntötte a tanulókat jó tanácsokkal látva el őket a tanévre.

Korábban írtuk