Fotó: PestiSrácok.hu

Vona Gábor bizalmasa egy, a felesége és ügyvédi irodájának tulajdonában álló több tízmilliós mátrai vadászlakot nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában.
Fotó: PestiSrácok.hu

A Mátra tetején, páratlan természeti környezetben, a mátraszentimrei síparadicsom „szomszédságában” áll egy vadászlak, amely a jobbikos Sneider Tamás felesége tulajdonában áll – számolt be a PestiSrácok.hu. A portál szerint Vona Gábor bizalmasa nem szerepelteti vagyonnyilatkozatában ezt a több tízmilliós ingatlant, mert tulajdonukat részben Sneider feleségének ügyvédi irodájának, részben pedig a felesége nevén rejtették el. Ez az ügyvédi iroda egyébként rendszeresen ad tanácsot a néppártosodással próbálkozó Jobbiknak, a rendelkezésre álló adatok alapján mintegy 17 millió forintért.

De nem csak ez a – fele részben az ügyvédi iroda, fele részben a felesége által tulajdonolt – ingatlan köthető Sneider Tamáshoz, hiszen Aldebrőn több belterületi telek, szőlő és szántó társtulajdonosa. Felesége pedig egy értékes belvárosi, Falk Miksa utcai ingatlant adott meg értesítési címként – noha az ingatlannyilvántartásban nincs semmi nyoma, bármi köze lenne a 141.530 sváci frankos jelzáloggal terhelt ingatlanhoz.

Sneider Tamás Facebook-bejegyzésében a „fideszes sajtó” esélytelen visszatámadásaként jellemzi az esetet. Szerinte a képen „egy 34m² területű, tetőtér beépítéses üdülő” van, ami szerepel a felesége vagyonnyilatkozatában. Hozzátette:  „a hazugságokat kitalálókkal és terjesztőkkel szemben – mint minden esetben – ezúton is” megteszi a jogi lépéseket

A teljes beszámolót és az ingatlan tulajdoni lapját is megtekintheti a PestiSrácok.hu-n.

(pestisracok.hu, demokrata.hu)