A 2006-ban brutálisan összevert szlovákiai magyar erről a róla szóló könyv budapesti bemutatóján beszélt. A könyv írója szerint titkosszolgálati akció állhatott Malina Hedvig megverése mögött.

Malina Hedviget 2006 augusztusában verték össze Nyitrán, amiért magyarul beszélt. A szlovákiai magyar lányt néhány héttel később Robert Fico, akkori miniszterelnök azzal vádolta meg, hogy kitalálta a támadást, hogy lejárassa a kormányt. A Budapesten most bemutatott könyv az elmúlt négy év történéseit foglalja össze.

„Valószínűleg teljes bizonyossággal nem fog kiderülni, de számos jel utal arra, hogy a titkosszolgálathoz régebben közel álló személyek lehettek, az ő kézjegyüket viseli magán ez az egész” – mondta Vrabec Mária, a könyv szerzője Malina Hedvig megveréséről.

Malina Hedvig a hírTV-nek adott interjúban azt mondta, némiképp elégtételt jelent neki Iveta Radicová kormányának bocsánatkérése, arra azonban nem lát esélyt, hogy Robert Fico valaha is megkövesse. Azt is elmondta, a mai napig nem tudja, kik és miért támadták meg, mert a rendőrség 2006-ban csak ellene folytatott nyomozást, a tetteseket nem is keresték. Hozzátette: egyelőre nem számít arra, hogy a támadókat megbüntetik, és a kártérítésre sem lát esélyt. A szlovák ügyészség ugyanis továbbra is ellene folytat vizsgálatot.

„A mai napig vádlotti pozícióban szereplek” – mondta Malina Hedvig. „Azzal vádolnak, hogy hamisan tettem esküt, illetve vallomást, kitaláltam egy történetet, valójában meg sem támadtak. Ez a mai napig élő ügy” –tette hozzá.

Malina Hedvig azt mondta: sem a támadóknak, sem Robert Ficónak, sem a nyomozó-hatóságoknak nem tud megbocsátani, mert az elmúlt négy évet nem tudják már visszaadni neki.

(hirtv.hu)