A kormánypárti képviselő tájékoztatóján Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, valamint az energiaszolgáltatókat is bírálta, amiért nem állnak a rezsicsökkentés, a magyar családok oldalára.

Felháborítónak nevezte, hogy az Együtt 2014-PM választási szövetség vezetője egy rádióinterjúban szélhámosságnak minősítette a rezsicsökkentést. Zsigó Róbert szerint a volt kormányfő hatalomra kerülve ugyanazt a veszélyes politikát folytatná, mint 2010 előtt, ezért fontos, hogy a magyar társadalom erőt mutasson a Fidesz aláírásgyűjtésén. „Ez a meccs még nincs lefutva”, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon emberei ugyanis készek a szolgáltatóknak kedvezni a magyar emberek kárára – fűzte hozzá.

Kiemelte továbbá, eddig 3.400 panasz érkezett az energiahivatalhoz, amelyek mind arról szólnak, hogy a szolgáltatók megpróbálják „elszabotálni” a rezsicsökkentést.

A Fidesz szóvivőjének tájékoztatóján jelen volt Esztergályos Cecília Jászai Mari-díjas színésznő is, aki elmondta: bár nem szereti a politikát, magát nem tartja sem jobb-, sem baloldalinak, a rezsicsökkentésről mégis azt gondolja, hogy az Magyarország, valamit a magyar családok elemi érdekét szolgálja, egy olyan ügy, amelyben összefogásra van szükség. A kiváló és érdemes művész a VIII. kerületi helyszínen aláírásával is támogatta a Fidesz akcióját.

(MTI)