Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Hiába emelte az óvópedagógusok bérét a kormány, az újpesti önkormányzat jelentősen kevesebbet fizet ki a szakdolgozóinak – mutatott rá közösségi oldalán a budapesti Fidesz frakcióvezetője, Újpest korábbi polgármestere. Wintermantel Zsolt kifejtette: az önkormányzati fenntartású óvodákban az óvodapedagógusok megemelt bére átlagosan 630 ezer forint, azonban az újpesti óvónők mindössze 570-580 ezer forint között kapnak átlagosan.

A politikus bejegyzésében felszólította Trippon Norbert költségvetésért felelős alpolgármestert, hogy vizsgálja felül a januárban meghozott döntéseket, és fizesse ki az újpesti óvodapedagógusoknak a teljes béremelés összegét.

A lap kiderítette, hogy nem csak az újpesti baloldali városvezetés trükközhet az óvópedagógusok bérének kifizetésével. Mint megtudták, az önkormányzati óvodákban a januári átlagos illetmény országosan 630 196 forint volt.

Ezzel szemben

a szakdolgozók béremelését követelő, majd azt méltatlanul kevésnek minősítő baloldali önkormányzatok januárban még ezt sem fizették ki dolgozóiknak.

A Pécset vezető, magát függetlennek beállító Péterffy Attila mindössze 574 504 forintot szánt átlagosan az óvónőkre, azonban Budapest IX. kerületében sem volt jobb a helyzet: Baranyi Krisztina kerületében 575 595 forint volt az átlag.

A negatív csúcsot az éppen a Wintermantel Zsolt által is megemlített IV. kerület érte el, ott a szakdolgozók átlagbére 572 030 forint volt.

A szintén balos vezetésű Kazincbarcikán már nem csíptek le akkorát: Szitka Péter városvezető átlagosan 595 979 forintot fizetett az óvónőknek. A szocialista Fülöp György Tiszaújvárosban 591 324 forintot, Szegeden a már független színekben politizáló, ellenzéki Botka László 591 577 forintot „szánt” a szakdolgozókra. A bukott miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péternél Hódmezővásárhelyen 602 072 forint ez az összeg, az egykori jobbikos Mirkóczki Ádámnál Egerben pedig 590 262 forint.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk