Kétség sem fér ahhoz, hogy Magyarországon demokratikus és legitim módon nyerte meg a választásokat a Fidesz-KDNP pártszövetség.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív, illusztráció


Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív, illusztráció

Kétség sem fér ahhoz, hogy Magyarországon demokratikus és legitim módon nyerte meg a választásokat a Fidesz-KDNP pártszövetség, ami egyben a kommunizmus végérvényes vereségét és a szélsőségesek fölött aratott győzelmet is jelenti – hangsúlyozta Tőkés László fideszes európai parlamenti képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

A képviselő tájékoztatása szerint, az uniós parlament néppárti frakciójának brüsszeli ülésén a vasárnapi választásokon a magyar kormánypárt eredményét bíráló egyes korábbi kijelentésekre reagálva kijelentette: sokkal jobb volna, hogyha a rágalmazók nem a magyarok esetleges antiszemitizmusával foglalkoznának, és nem Soros György nagytőkést védenék.

„Jobb volna, hogyha együttes erővel védenénk meg Európát és nemzeteinket: Svédországot a no-go zónáktól, Ausztriát és Magyarországot az illegális bevándorlóktól. A maga helyén ezt teszi Orbán Viktor miniszterelnök” – fogalmazott Tőkés László.

A képviselő arról is tájékoztatott, hogy Manfred Weber frakcióvezető felszólalásában azokra a kritikákra is reagált, amelyek a Fidesznek küldött gratulációja miatt érték. Egyebek mellett sajnálattal említette meg, hogy az Európa kulturális alapjainak megőrzését szorgalmazó húsvéti gondolatait Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának (ALDE) vezetője kirekesztőnek minősítette. A frakcióelnök egyebek mellett azon véleményének adott hangot, hogy noha a migrációs kvóták elutasításával nem ért egyet, az elutasítás politikai megfogalmazását jogosultnak tartja – tájékoztatott a fideszes képviselő.

(MTI)