Fotó: MTI (archív, illusztráció, szerk.)
Fotó: MTI (archív, illusztráció, szerk.)
Hirdetés

„Ne legyen munkás jogok nélkül, ne maradjon senki jövedelem nélkül!” – ezzel a felütéssel indítja közleményét Tordai.

„Május elsején szerte a világon a munkavállalók azt ünneplik, hogy déd- és ükszüleink kivívtak olyan munkavállalói és szociális jogokat, amelyeket a mai munkavállalók is élvezhetnek itt, Magyarországon is” – pendít meg nosztalgikus húrokat az ellenzéki politikus.

„Sajnos pontosabbak vagyunk, ha azt mondjuk, hogy élvezhettek. Ma hazánkban ugyanis olyan kormány van, amely a válságra hivatkozva hatályon kívül helyezte a munka törvénykönyvét, és mindent a munkavállaló és a munkáltató közötti egyedi megállapodásokra bízna” – riogat a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

Korábban írtuk

„Május elseje emlékeztessen bennünket arra: nem szabad hagynunk, hogy könnyedén elvegyék tőlünk azt, amiért déd- és ükszüleink a könnyüket és vérüket adták” – heveskedik Tordai.

Egy ugrással már az alapjövedelemnél is vagyunk: „A Párbeszéd azért választotta az alapjövedelmet a május elsejei konferenciája témájául, mert egyetértünk abban Ferenc pápával, hogy az alapjövedelemmel konkrétan elérhetővé válna azon »humanista ideál, hogy nincs munkás jogok nélkül«. A legfontosabb jogunk az élethez való jog, ennek egyik legfőbb garanciája pedig az alapjövedelem.”

„Ez a koronavírus és a kormányzat embertelensége miatt terjedő, súlyos társadalmi válságban minden eddiginél világosabban látszik. Ezért követel a Párbeszéd – a hagyományos szakszervezeti követeléseket kiegészítve – alapjövedelmet, most!” – zárja sorait a mérhetetlen támogatottságú formáció képviselője.