Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

.

Tordai Bence (Párbeszéd) a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult interpellációjával, azt tudakolva, mit tesz a kormány az illegális akkuhulladék-lerakás megakadályozása érdekében.

Az ellenzéki képviselő szerint miközben a kormány korábban azt mondta, nálunk az európainál szigoróbb előírások vonatkoznak az ágazatra, és az ország nem lesz az akkumulátorok illegális lerakóhelye, a tervezett volumenű gyártás minden feltétele hiányzik Magyarországon.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában annak a véleményének adott hangot: ellenzéki oldalon nyilvánvaló politikai haszonszerzési céllal „lázítanak” az akkumulátoripar ellen.

Hangsúlyozta: Magyarországon kizárólag érvényes engedéllyel és a szigorú előírások betartása mellett végezhető hulladékhasznosítás, mindezt pedig folyamatosan nyomon követik a hatóságok, amelyek, ha kell, akár fel is függesztik egy-egy üzem működését.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is: a hulladékot újra lehet hasznosítani, a kormány pedig a körforgásos gazdaság híve. Megemlítette: a képviselő által kifogásolt sárbogárdi telephelyen nem hulladékot, hanem a nemzetközi előírásoknak megfelelő, bontatlan csomagolású árut találtak az ellenőrzés során.

A képviselő a választ nem fogadta el.

Korábban írtuk