Újra teljesült tehát a rendezvény célja: több tízmillió forinttal segítették a magyar termelőket. A szervezők tervei szerint a következő Vásárt jövő húsvétkor rendezik meg, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az ünnepi különlegességek bemutatására is.

A 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárát már hagyományteremtően Schmittné Makray Katalin, a Vásár fővédnöke harangkongatással nyitotta meg pénteken délelőtt. Ettől kezdve, egészen vasárnapig a Millenárison 121 magyar és határon túli termelő legkülönlegesebb mézeit, lekvárjait, húskészítményeit, szörpjeit, sajtjait és édességeit kóstolhatták- és vásárolhatták meg a látogatók. A rendezvényen leadott szavazatok alapján novemberben a Vásár kedvenc termelője Mircz Nárcisz sajtmester lett. A második helyezett Sáfrány László füstölt pisztráng készítő, míg a harmadik helyezett az erdélyi Gáll Erzsébet szörp- és lekvárkészítő lett.

A gasztronómiai különlegességek mellett a Vásár számos más színpadi programmal is várta az érdeklődőket. A látogatók kipróbálhatták, hogy milyen az ‘ország kolbász’ töltés vagy a sajtkészítés. A karácsonyi hangulatot pedig csokimikulás-öntéssel és szaloncukor készítéssel hozták a színpadra.

Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint: „Ismét bebizonyítottuk, hogy igenis van kereslet a magyar ízekre, hiszen 15 000-en látogattak ki a Vásárra. Ezúton szeretnénk megköszönni minden egyes látogatónak, hogy vásárlásával segítette a magyar termelőket.” Hozzátette: „a Vásár azért különleges, mert itt minden terméket személyesen az előállítótól lehet megvásárolni, ezáltal sokkal személyesebb, mint egy nagyáruház, ahol csak a polcról emeljük le az élelmiszert.”

A következő Kézműves Magyar Ízek Vásárát előreláthatóan jövő húsvétkor rendezik, ahol a szervezők még nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a húsvéti különlegességekre. Addig is hagyományos kézműves magyar ízeket lehet kóstolni és vásárolni az októberben megnyitott Kézműves Magyar Ízek Márkaboltban, ahol a Vásár belépőjegyének árából 1000 Ft levásárolható.

További információ:

www.kezmuvesmagyarizek.hu

www.facebook.com/magyarizek