Toroczkai László nekiment Vonának Facebook-oldalán.

A Jobbik alelnöke ezt írta:

Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él. Ha azonban Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot. Egy olyan, egyébként kiváló emberek ezreiből álló parlamenti párt ugyanis, amely három egymást követő választáson sem tud a kormányzás közelébe kerülni, végleg elveszíti az esélyét arra, hogy valaha győzzön, hacsak nem iktatja ki azt az akadályt, amely a növekedését meggátolja… (Folytatás következik néhány órán belül)

FRISS: Sneider Tamás nem örült Toroczkai kiírásának:

Ebben a helyzetben a nyilvánosság előtt üzengetned bajtársiatlan dolog. Tény, a Jobbik nem tudta megállítani a kialakuló korrupt diktatúrát. Erősödtünk, de ezzel nem mentünk sokra. Veled elnézően bánt a kormánysajtó, az elnökség többi tagjával – különösen Vona Gáborral – már nem. Annyi támadás és mocsok után, amit a Jobbik elnöke kapott, ez a nyilvános bejegyzés nem volt bajtársias a részedről. Nemcsak Vona Gábornak kell ma lemondania az elnökségben, hanem mindenkinek. Neked és nekem is, mert részesei voltunk a néppártosodásnak.

Toroczkai László újabb bejegyzést tett közzé: 

Budapestre kellett jönnöm a rendkívüli elnökségi ülésre, ezért később teszem közzé a hosszabb elemzésemet, amely a bukás eddig kevésbé ismert hátterét is megvilágítja majd. Gondolom, hogy mondanom sem kell, hogy valószínűleg ez lesz a legnehezebb elnökségi ülésünk.

A Vadhajtások.com Facebook-oldalon tették közzé Rubi Gergely véleményét:

Előbb fizessék vissza a többszázmilliós adósságot, amibe verték a pártot! Gondolom, Simi ezt már nem fizeti. Utána takarodjon az egész vezetőség! Akkor ugattok, amikor sülllyed a hajó! Még van pofája valamelyikőtöknek bajtársiasságról beszélni miután többtízezer tagot, aktivistát és szimpatizánst hátba szúrtatok? Annyi gerincetek sincs, mint egy csigának!

Megnyilvánult a néppártosodásról a Facebookon Novák Előd volt alelnök is. Azt írta: a radikális politikával 2014-ben már 20 százalék fölé ért a Jobbik, s a migrációs helyzet miatt „épp nyílt volna a tér”, „Vona Gábor – pusztán stílusváltást ígérve, de valójában súlyos tartalmi változásokat is végrehajtva – letérítette a pártot fejlődő útjáról”.

Úgy értékelt: a vasárnap a pártra szavazók jelentős része nem jobbikos, csak „alkalmi-taktikai szavazó”, a törzstábor jelentős része a Fideszre voksolt.

Novák Előd azt is megfogalmazta, a Fidesz kampánya inkorrekt volt, tele hazugságokkal, de „ha pálfordulásokkal a Jobbik is eljátssza hitelességét a választók szemében, ha részben Simicska lopott vagyonából folytatja kampányát, akkor nem csoda, hogy nem hitték el pl. a ”tiszta kézzel„ ígéretét”.

A volt alelnök köpönyegforgatással vádolta meg Vona Gábort egyebek mellett a hanuka üdvözletek miatt. Azt is írta, ilyen mértékű változtatási szándékkal korrektebb lett volna, ha az elnök új pártot alapít.

A választók visszanyerése érdekében célként jelölte meg, hogy a Jobbik egy „nemzeti elvpárttá” váljon. Arra utalva, hogy az elnökség mandátuma májusban lejárna, színjátéknak nevezte az elnök ígért lemondását. Hozzátette: tehertétel lett Vona Gábor személye, s ha fontos neki a párt jövője és saját becsülete, akkor háttérbe kell vonulnia.

Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él. Ha azonban Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is…

Gepostet von Toroczkai László am Sonntag, 8. April 2018

BAJTÁRSIASSÁG – Nyílt levél alelnöktársamhoz.Kedves Laci!Ha valakik elmondhatják a Jobbik elnökségéből, hogy szó…

Gepostet von Sneider Tamás am Montag, 9. April 2018

Budapestre kellett jönnöm a rendkívüli elnökségi ülésre, ezért később teszem közzé a hosszabb elemzésemet, amely a bukás…

Gepostet von Toroczkai László am Montag, 9. April 2018
https://www.facebook.com/Vadhajtasok/posts/814273265431096

Rengetegen keresnek meg a Jobbik tagságából azzal a kérdéssel: hogyan tovább egy ilyen elképesztő csalódás után?A…

Gepostet von Novák Előd am Montag, 9. April 2018

demokrata.hu, MTI