Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Toroczkai László (Mi Hazánk) arról beszélt, hogy ellenzékben is sikerült több területen eredményeket elérniük. Példaként hozta a végrehajtói maffia működését, szavai szerint komoly szerepet játszottak abban, hogy az elmúlt 10-20 évének egyik legnagyobb politika korrupciós ügyében sikerült a résztvevőket leleplezni. Az eredmények közé sorolta, hogy nyilvánosságra került, hogyan nyitotta meg a kormány a határt a beáramlásuk előtt.

Értékelése szerint egyedüli parlamenti pártként tudták a kormányt meghátrálásra kényszeríteni a Covid-korlátozások területén is. A Mi Hazánk eredményei közé sorolta, hogy elszállították a déli határt elárasztó embercsempészek autóroncsait. Kitért arra, hogy a kabinet „csont nélkül” az Országgyűlés elé hozta a digitális szolgáltatások szabályozásáról szóló brüsszeli javaslatot. Felidézte a készpénzhasználat alkotmányba emelését célzó javaslatukat is, amelyre a kormányfő nyitottnak mutatkozott. Itt az idő, hogy bebizonyítsák, nemcsak mellébeszélnek, hanem cselekszenek is – mondta az ellenzéki politikus.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára azt mondta, a kormány minden jó javaslatot támogat. Az ellenzéki párt több javaslatot is tett, volt, amit tudtak támogatni és volt, amit nem. Jelezte: érdemben megvizsgálnak minden javaslatot, hogy az illik-e a kormány politikájába vagy sem.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a végrehajtói ügyekben titkos nyomozás folyt, az ügyet nem a Mi Hazánk, hanem a rendőrség tárta fel. Az uniós politikával kapcsolatban azt mondta, a kormányoldal is úgy látja, Brüsszelben változás kell, örül, ha az ellenzéki párt is támogatja ennek szükségességét.

.

Korábban írtuk