A törvény szabályozza majd a minőséget garantáló védjegyet, a szakmai feltételeket, továbbá az üzleti profilokat is – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Szöllősi László kiemelte, hogy mind a külföldi turisták száma, mind pedig a kereskedelmi szálláshelyek bevétele idén kissé meghaladja a tavalyit. A szakma célja, hogy a belföldi turisták is megfelelő minőségű szolgáltatáshoz jussanak. A keresletet az állam azzal teremti meg, hogy 2012-től lehetővé teszi a cafeteria juttatások egy részének felhasználását – a SZÉP-kártyával – szálláshely szolgáltatásra és vendéglátásra.

Kitért arra is a helyettes államtitkár, hogy a tárcánál a vendéglátással foglalkozó új osztály alakult, amely közreműködik a vendéglátóipar új stratégiájának a kidolgozásában.

A péntekig nyitva tartó Hoventa szakkiállítást számos rendezvény kíséri. Így lesz pizzasütő verseny, és a kiállítás zárónapján kerül sor a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjére.

A HUNGEXPO és a MONIN magyarországi képviselete közösen szervezi az első MONIN Cup 2011 bármixer verseny elődöntőjét, amelynek győztese képviselheti Magyarországot a párizsi döntőn.

A kiállítás ad helyet a hazai versenyzők körében zajló „Az Év Cukrásza” és az „Év Junior Cukrásza 2011” versenynek is.

(MTI)