Várhatóan ma is kaotikus lesz a vasúti közlekedés a sztrájk miatt. Hajnalban Budapesten sem a Déli sem a Keleti pályaudvarokról nem indulnak vonatok és nem is érkeznek. Az ország többi vasútvonalán sem biztos, hogy elindulnak a vonatok, amelyek pedig mégis közlekednek valószínűleg a megszokottól rövidebb útvonalon járnak majd. A munkabeszüntetés reggel nyolcig biztosan eltart, akkor ülnek majd újra tárgyalóasztalhoz a szakszervezet és a MÁV képviselői. A sztrájkot szervező VDSZSZ elnöke tegnap azonban Az Estében azt mondta, hogy a karácsonyi ünnepek idejére felfüggesztik a munkabeszüntetést akkor is, ha addig nem tudnának megegyezni a MÁV-val.

Tegnap a reptéri dolgozók 85-90 százaléka nem vette fel a munkát. Ezért a repülőtér üzemeltetője mától uniós biztonsági szakembereket hívott Magyarországra. A szakszervezetek szerint ez sztrájktörés, és törvénysértő. Ezért az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordultak. A Híradó úgy tudja, hogy reggel újra tárgyalnak.

Sztrájk lesz csütörtökön a BKV-nál is. Hajnali fél öttől délután 1-ig a buszok nem járnak majd a fővárosban. A metró, a villamos és a HÉV viszont közlekedik.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője azt mondta, hogy a BKV továbbra sem tudja garantálni a vállalat anyagi gondjainak megoldását. Ezért döntöttek úgy, hogy megtartják a félnapos munkabeszüntetést. A sztrájkig tovább tárgyalnak az elégséges szolgáltatásról. A BKV vezetése azt reméli, hogy még csütörtök előtt sikerül megegyezniük az érdekképviseletekkel.

(Híradó)