Fotó: Demokrata/T. Szántó György

Ha az unióban nyárig átnyomják a kötelező betelepítési kvótát, akkor évente több mint tízezer illegális bevándorlót kellene befogadnunk, az ENSZ pedig sikerre vinné a maga globális migrációs csomagját. Mindennek végzetes következményei lennének hazánkra és Európára nézve. Csak egyszer lehet elrontani. Ezért arra buzdítok mindenkit, hogy vasárnap adja mindkét szavazatát a Fideszre – mondta a demokrata.hu-nak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

– Brüsszel támadási irányait nagyjából már ismerjük. Ezekhez képest az ENSZ hazánkkal és Európával kapcsolatos migrációs elképzelései jelentenek-e újdonságot?

– Egészen abszurd és nonszensz kijelentések hallhatók a globális migrációs csomag vitája során. Az ENSZ globális migrációs csomagja előírja például, hogy minden migráns – függetlenül a saját jogi státuszától, tehát az illegális bevándorlók is – a tranzit- és célországokban minden létező szolgáltatásra jogosult. Mi több, a migrációs csomagban az áll, hogy egyetlen ország sem tehet különbséget a saját polgárai és a területén tartózkodó migránsok között a nekik nyújtott szolgáltatásokban. Ez azt jelenti, hogy egy több évtizede adót fizető magyar ember és a déli határainkon beérkező, rendőrökre támadó, illegális határsértő azonos jogokat élvezne. Tehát, mint mondtam, egészen abszurd, az európai és magyar emberek alapvető érdekeit figyelmen kívül hagyó tervekről van szó.

– Vajon az ENSZ-ben szokásos eljárásokkal meg lehet torpedózni ezt az elképzelést?

– Az ENSZ tagállamainak döntő többsége kibocsátó vagy tranzitországként érintett a migrációs vitában. Ezért kell rendkívül hangosnak lenniük azon országoknak, amelyek nem kívánnak bevándorlóországgá válni, és elutasítják ezeket az eszement terveket. Az Egyesült Államok mindezt úgy oldotta meg, hogy kilépett a tárgyalási folyamatból. Magyarországnak a közép-európai országokkal és a gazdasági sikereiket a fegyelemre, valamint a szabályok tiszteletben tartására építő távol-keleti országokkal közösen kell megakadályoznia az ENSZ minden bizonnyal káoszba taszító, anarchista elképzeléseit. Kitartóan kell harcolnunk, hiszen a világszervezet bürokratái is szélsőségesen bevándorláspárti álláspontot képviselnek.

– A hazai ellenzéki sajtóban többször is olvashattuk, hogy ha a Fidesz megnyeri a választásokat, már másnap leveszi a napirendről a Soros-ügyet és a bevándorlást.

– Ez már csak azért sem lehetséges, mert az ENSZ-ben és Brüsszelben zajló viták folytatódnak, a bevándorlás a legfontosabb téma a nemzetközi színtéren. Brüsszelben most azon mesterkednek, hogy június végéig – még az osztrák uniós elnökség előtt – keresztülnyomják a kötelező betelepítési kvótát. A következő hónapokban egyre inkább nőni fog a brüsszeli nyomásgyakorlás, mivel az új bécsi kormány bevándorlásellenes, ezért még június előtt el kell fogadtatniuk a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvótát. Ha tehát újra megkapjuk a választók bizalmát, továbbra is keményen kell küzdenünk a brüsszeli elképzelések ellen. New Yorkban pedig decemberig elhúzódik a globális migrációs csomagról folyó vita, az ENSZ ekkor zárja majd le a kérdést. Mi az illegális bevándorlást nem kampánytémának, hanem nemzetbiztonsági kérdésnek tekintjük.

– A hazai ellenzéki politikusok egyöntetűen azt mondják, hogy ha ők győznek, lebontják a déli határkerítést. Mire számíthatunk, ha megnyerik a választásokat?

– A magyar ellenzék bevándorláspárti, ezt világosan mutatják a tapasztalatok. Amikor a kötelező betelepítési kvóta tilalmát bele akartuk írni az Alaptörvénybe, akkor az ellenzéki pártok ezt nem szavazták meg. Emlékezhetünk, hogy álproblémának nevezték a migrációt, külföldi kritikusainknak szurkoltak és bírálták a kerítés építését. Ha ők kerülnének többségbe az Országgyűlésben, nemcsak a határt és a magyar emberek biztonságát garantáló kerítést bontanák le, de Brüsszelben és az ENSZ-ben is támogatnák a bevándorláspárti politikát. Ha az unióban nyárig átnyomják a kötelező betelepítési kvótát, akkor évente több mint tízezer illegális bevándorlót kellene befogadnunk, az ENSZ pedig sikerre vinné a maga globális migrációs csomagját. Mindennek végzetes következményei lennének hazánkra és Európára nézve. Csak egyszer lehet elrontani. Ezért arra buzdítok mindenkit, hogy vasárnap adja mindkét szavazatát a Fideszre.

Szentesi Zöldi László