Donald Trump kampánycsapata szerint több mint 50 millió dollárt gyűjtöttek össze szombat este a floridai Palm Beachen rendezett republikánus adománygyűjtésen, amivel megdöntötték a republikánus és demokrata elnökjelöltek rekordjait – számol be a Fox News amerikai hírtelevízió.

Hirdetés

A szombati adománygyűjtésre egy magánházban került sor, amelynek házigazdája a milliárdos és fedezeti alapokat alapító John Paulson volt. A mintegy száz vendég között ott volt többek között Steve Wynn kaszinómogul, Robert Bigelow, az Aerospace alapítója és elnöke, Robert Bigelow és Wilbur Ross volt amerikai kereskedelmi miniszter. Trump röviden beszélt az újságíróknak, miután feleségével, Melania Trumppal megérkezett az eseményre. 

Ez egy hihetetlen este volt, még mielőtt elkezdődött volna, mert az emberek hozzá akartak járulni ahhoz az ügyhöz, hogy Amerika újra nagyszerű legyen, és ez történt

– mondta.

A Fox News megjegyzi, Trumpnak még mindig fel kell zárkóznia a demokrata riválisához képest, akinek a hírek szerint körülbelül 192 millió dollárja van, míg Trumpnak alig több mint 93 millió dollárja. Joe Biden jelenlegi amerikai elnök kampánycsapata szerint több mint 26 millió dollárt gyűjtött össze a múlt hónap végén a híres New York-i Radio City Music Hallban Barack Obama és Bill Clinton volt elnökökkel közösen tartott adománygyűjtő eseményen.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva érhető el a Magyar Nemzet honlapján.