Bár az Aquaworld állítja, hogy mindenütt megfelelő szakképzettségű személyzet áll szolgálatban a fürdőben, a dolgozók szerint számos helyen alkalmi szerződéssel diákok látják el a felügyeletet – írja a Magyar Nemzet, melynek egyik olvasója szerint a csütörtöki gyermektragédiát okozó aknafedél hibájáról már öt nappal korábban jegyzőkönyvet vettek fel.

A lap egyik olvasója arra hívta fel a figyelmet, hogy a vezetőség állításával szemben sorozatosan megszegték a biztonsági előírásokat a fürdőben. A fiatalember az Aquaworld alkalmazottja volt uszodamesterként, de távozott a cégtől, mert nem tudta elnézni a szabálytalanságokat.

Beszámolója szerint az aknafedél hibájáról a baleset előtt öt nappal tudtak már az ott dolgozók. A veszélyt jelezték a műszakonként szolgálatban lévő két diszpécsernek, akik egy A4-es füzetbe jegyzőkönyvezték a jelentést.

A fiatalember arra is felhívta a figyelmet, hogy a tragédia színhelyére, a szörfmedencéhez nem uszodamesterek voltak beosztva, hanem animátorok, illetve szerződéses munkára felvett diákok. Utóbbiak képzettsége a szabályok szerint nem elégséges ahhoz, hogy a veszélyes medencét felügyeljék.

A tragédia idején valóban két úszómester próbált a gyermek segítségére sietni, de azért mert a közelben jártak és észlelték a történteket. Egyikük volt az, aki a gyermek után ugrott, de már csak annak lábát találta meg – ismerteti a Magyar Nemzet.

(hirado.hu/Magyar Nemzet)