Tuzson Bence, az igazságügyi tárca vezetője elmondta: a magyar emberek biztonsága a nyaralásuk, utazásuk és a sporteseményekre való eljutásuk során is kiemelten fontos. Valamennyi, Magyarországon működő légitársaságnak be kell tartania a magyar és az uniós jogszabályokat és előírásokat. Mindent el kell követniük azért, hogy az utasok megfelelő szolgáltatást és tájékoztatást kapjanak. Elfogadhatatlanok az utasok hátrányára elkövetett mulasztások, amelyek ellen a jövőben is határozottan és szigorúan fellépünk – áll az IM közleményében.

Hirdetés

Az érintett légitársaságok: Ryanair DAC, Eurowings GmbH, Wizz Air Hungary Zrt., SunExpress.

A minisztérium a honlapján közétett egy tájékoztatót, amely bemutatja, ilyen esetekben milyen jogai vannak a légi utasoknak. A tájékoztató a https://kormany.hu/hirek/a-legi-utasok-jogainak-attekinto-bemutatasa linken érhető el – közölték.
Budapest Főváros Kormányhivatala ugyancsak szerdán közleményben tudatta: hivatalból hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizzair, a SunExpress és a Eurowings légitársaságokkal szemben az utóbbi napokban tapasztalt jelentős járatkésesekkel kapcsolatban.

Korábban írtuk