A VI. kerületi Paulay Ede utca 44-ben lakik Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes testvére, Tamás, és ide van bejegyezve a Wirtass Kft. is, aminek évek óta a szocialista országgyűlési képviselő a 97 százalékos tulajdonosa, ezt vagyonnyilatkozataiban is mindig jelezte.

Hagyó Miklós cége még 2006 januárjában kapott engedélyt a terézvárosi önkormányzattól arra, hogy megvásárolja a társasház 117 négyzetméteres pincéjét 4 millió forintért, ami négyzetméterenként 35 ezer forintos vételárat jelent.

„Nagy valószínűséggel bűncselekmény gyanúja merül föl, ugyanis áron alul történik az eladás” – jelentette ki Illés Zoltán. „Van egy jegyzőkönyv, amelyben a párbeszédet folytatók jelzik, hogy a 25 ezer forint – amit Hagyó úr javasolt – négyzetméterenkénti árnak túl alacsony” – közölte a fideszes politikus. Hozzátette: ugyanakkor nem lehet pontosan tudni, hogy ki az, aki az ingatlanbecslést végezte. „Itt is voltak olyan királyi beszállítók, olyan cégek, szocialista érdekeltségek, akik a VI. kerületi önkormányzat számára alacsony árakat állapítottak meg. Hagyó úr cégéről van szó„ – közölte Illés Zoltán.

A Fidesz terézvárosi elnöke az ügyészséghez fog fordulni, hogy kezdeményezzen vizsgálatot.

A szerződést az a Fürst György – akkori szocialista alpolgármester – írta alá, akit a terézvárosi ingatlanpanama vizsgálata közben azóta már a többi kormánypárti képviselővel együtt rabosított az ügyészség.

A Fidesz kerületi elnöke szerint bár a pincehelységek jóval kevesebbet érnek, mint a lakóingatlanok és az Andrássyi úti paloták, ám a VI. kerület frekventált részének számító Paulay Ede utcában a 35 ezer forintos négyzetméterenkénti ár feltűnően alacsony.

Az adásvételnél egyébként a társasházi közgyűlés jegyzőkönyvének hitelesítője maga az egyik érdekelt fél, vagyis Hagyó Tamás volt. Testvére Hagyó Miklós jelenleg is betegszabadságon van, így cége ingatlanszerzési módszereiről a hírTV egyelőre nem tudta megkérdezni.

(hírTV)