ÉLETEKET MENTHET A BKK ÚJÍTÁSA, AMIVEL A MENTŐKET IS SEGÍTIK❗️🚑❤️🚍A közlekedési központ évente csaknem ezerszer kéri a…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Friday, February 5, 2021
Hirdetés

A BKK-nak egy évben csaknem ezerszer kell mentőt hívnia a járművekhez, naponta két-három esetben szorul utas orvosi ellátásra.

Ezentúl a járművezetők és a forgalomirányító diszpécserek a „Műszaki pihenő”, a „Különjárat”, a „Tanulójárat” vagy a „Szerelőre vár” feliratok mellett már kiírhatják a járművek kijelzőire a „Mentőre vár” feliratot is.

Baleset vagy utasrosszullét esetén a „Mentőre vár” felirat megjeleníthető a jármű külső kijelzőjén, így a mentők gyorsabban megtalálják az érintett járművet a zavar helyszínén, illetve egy forgalmas végállomáson – idézi a közös közlemény Borsi Dávidot, a BKK szóvivőjét.

A felirat kiválasztásakor a jármű kijelzőjéről törlődik a viszonylatszám és minden utastájékoztató felületen – a közterületi kijelzőkön és az utazástervezőn is – a „Mentőre vár” szöveg jelenik meg.

Korábban írtuk

Az új felirat mellett a BKK forgalomirányítói is igyekeznek a mentők munkáját segíteni. A Szabó Ervin téri FUTÁR-központon kívül két forgalmi zavarelhárító autóban van defibrillátor, amelyet az Országos Mentőszolgálat által oktatásban részesített, képzett munkatársak vethetnek be elsősegélynyújtáskor.

Az életmentés folyamatában minden apró segítség hasznos lehet, az informatív jelzés nemcsak a mentőket igazíthatja útba, hanem más arra járók, köztük akár egészségügyi szakemberek figyelmét is felhívhatja a vészhelyzetre, így a segítségnyújtás még gyorsabban megkezdődhet – idézte a közlemény Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét.