A gyermekrohamkocsi változatlanul az Országos Mentőszolgálattal való együttműködésben végzi feladatát. Az új autó Magyarország legjobban felszerelt rohamkocsija lesz, amelyben minden szükséges eszköz megtalálható a sikeres és korszerű gyermekmentéshez.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány azzal a céllal alakult 1999-ben, hogy különleges gyermekrohamkocsik és gyermek mentőorvosi kocsik elindításával segítse az Országos Mentőszolgálat munkáját és ezzel együtt a magyar gyermekmentést. A jelenlegi rohamkocsi – amely Budapesten napi 24 órában teljesít szolgálatot – négy esztendős. Korábbi autónk, a tartalék kocsi pedig már több, mint hét éves. A gyártási folyamat elkezdődött, az új gyermekrohamkocsi tervezett átadása 2011. április 30.

Miképpen épül fel ez a különleges kocsi, milyen fázisai vannak a gyártásnak, pontosan hol, hogyan és milyen eszközökkel építik és mitől lesz speciálisan gyermekmentésre alkalmas? Ezekre a kérdésekre minden érdeklődő választ kaphat az Alapítvány honlapján: www.gyerekmento.hu/epitsvelunk

Ha Ön mindezt érdekesnek találja és szeretné végigkövetni a gyermekrohamkocsi gyártását, akkor látogasson vissza hetente a honlapra! Folyamatosan olvashatja, mi történik az autóval, és április végén teljes valójában is megtekintheti!