Prutkay Péter: Dobozolt kor-képek című, a Pintér Galériában látható nagyszabású kiállításának alkotásai a műélvező számára egyszerre biztosítanak humoros, elgondolkodtató és figyelemfelkeltő perceket. A dobozokba komponált műtárgyakban a régi és az új rekvizitum, az ereklye és a tömegtermelési tucat-tárgy, a kordokumentum és az autonóm mű-kreáció szabadon találkozik, keveredik, és szervesen egyesül. Több tárgy reagál arra a tényre, hogy a ma embere az internet és a számítógépes technika rabjává vált, de találhatunk a 2006-os októberi tüntetés és következményeinek utcán felszedett maradványaiból készített műveket, de a művész jópár tárgy által az elbutító tömegmédiát is megfricskázza. Ugyancsak Pintéréknél tekinthető meg a Szent Patrik napja tiszteletére az Ír Nagykövetség által az ír-magyar kapcsolatok egyik szimbolikus tárgyának bemutatását felvállaló kiállítása: a győri Könnyező Szűz Mária kegykép történetét ismerheti meg a közönség a tárlaton, emellett a győri kincstár egyházi gyűjteményéből láthatnak az érdeklődők válogatást, melyek kapcsolódnak a kegytárgyhoz.

Csernus Tibor, a Franciaországban élt és alkotott, Európa-hírű festőművész előtt tiszteleg a Kálmán Makláry Fine Arts Gallery. A nemrégiben elhunyt Csernus több korszakából látható válogatás április közepéig. Számos olyan festmény is szerepel a tárlaton, amelyet eddig még nem láthatott a magyar nagyközönség.

Április 6-ig tekinthető meg a Prestige Galériában Konok Tamás, Kossuth-díjas festőművész elmúlt húsz évben készített Mikroludium sorozatából bemutatott ötvenhárom darabos válogatás. A vegyes technikával készült művek közös jellemzője, hogy mindegyik egy-egy 30×30 centiméteres keretbe foglalható. Az alkotások minimalista eszközökkel képesek érzékeltetni a sík és a tér, a szín és a forma, a geometrikus és architektonikus elemek elválaszthatatlan kapcsolatát. A modern absztrakció hagyományait követő mester puritán, szűkszavú munkái a statikusságot feloldó dinamikáról és energiáról árulkodnak. A művek kis méreteik ellenére egyszerre „nagyvonalúak” és költőien cizelláltak.

A Missionart Galériában április végéig egy folyamatosan megújuló kiállítás szemtanúi lehetnek az érdeklődők, hiszen egy nem mindennapi magángyűjteményt mutatnak be, s annak érdekében, hogy a nagyszámú gyűjtemény minden darabját láthassa a nagyközönség, a műtárgyak folyamatosan cserélődnek a falakon. A kiállított alkotások nagy része a két világháború közötti magyar művészetet reprezentálja olyan kiemelkedő alkotókkal, mint Aba-Novák Vilmos, Basilides Barna, Bene Géza, Gábor Jenő, Ferenczy Noémi, Kádár Béla, Perlrott Csaba Vilmos, Schönberger Armand és Vörös Géza.

A Bardoni Galériában ismét egy kiváló magyar kortárs látható: ezúttal Makláry Kálmán festőművész legújabb absztrakt alkotásaival ismerkedhet meg a látogató. Művészetét – egyik franciaországi kiállításához ajánlást írva – Chagall világával rokonították. Az alkotó sajátos képzőművészeti közelítéssel értelmezi és mutatja be a bennünket körbevevő világot. Munkái egyszerre lendületesek és visszafogottak, úgy szín- és formavilágukban, mint a művész motívikus vonzódásaiban.

Végül, de nem utolsó sorban március 26-ig látogatható még a B55 galériában kiállított két kortárs művész Gál András budapesti és Dirk Ratke berlini alkotó közös tárlata.