Immár tizenkilencedik alkalommal tartott évértékelő beszédet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére Orbán Viktor.
– A 2016-os év a legkevésbé sem volt unalmas, s a 2017-es is inkább érdekfeszítőnek ígérkezik. Volt és lesz izgalom, meglepetés, fejvakarás, homlokráncolás és szemeknek dörzsölése – fogalmazott a miniszterelnök. – Ki gondolta volna egy-két évvel ezelőtt, hogy a történelem fittyet hány a jóslatokra, nevetve mutat fityiszt a liberális politika prófétáinak, lendületesen beint az uralkodó nemzetközi rend haszonélvezőinek és védelmezőinek, globalistáknak, liberálisoknak, elefántcsonttornyokban és tévéstúdiókban üldögélő befolyásos embereknek, média-siserahadnak és gazdáiknak. Mindenkinek, aki azt hitte, tanította, terjesztette, a hasznát és a sápját szedte, hogy a globális liberális világrend megváltoztathatatlan.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a politika stabilitása különösen válságos időkben minden mást felülíró parancsolat.

– Amikor a XX. század során, különösen a válságokban, vezetőink csődöt mondtak, képtelenné váltak az ország vezetésére és irányítására, akkor védtelenné váltunk ellenségeinkkel és rosszakaróinkkal szemben. Nagy lecke ez. A következmény országvesztés, alávetettség és nyomor lett. A politikai stabilitás elvesztése olyan luxus, amit nem engedhetünk meg magunknak, és nem is fog bekövetkezni, amíg mi állhatunk a kormányrúdnál. Ebben nem ismerünk tréfát, és nincs pardon – mondta a kormányfő, aki öt nagy támadás kivédését tartja a 2017-es év feladatának.

A Demokrata legfrissebb száma, benne a teljes miniszterelnöki beszéddel, február 15-től kapható az újságárusoknál.

Bővebb tartalomért tekintse meg ajánlónkat: