A közlemény szerint a kormány elkötelezett az oktatási kiválóság, a kutatás és az innováció nemzetközi szintű előmozdítása mellett.

Hirdetés

Magyarország mélyen gyökerező kulturális örökségével és oktatási hagyományaival erős lábakon áll ahhoz, hogy az akadémiai kiválóság, az élvonalbeli kutatások és innováció világszínvonalú központjává váljon – emelték ki.

Kifejtették, hogy a megállapodás értelmében a QS szorosan együttműködik a magyar egyetemekkel, szakmai és stratégiai útmutatást, képzéseket biztosítva a globális felsőoktatás legjobb gyakorlatai alapján.

A cél, hogy az intézményi teljesítmény javulásával az egyetemek vonzereje növekedjen, amely által még több hallgató, kutató és akadémikus érkezhet hazánkba a világ minden tájáról, gazdagítva ezzel Magyarország tudományos közösségét, ösztönözve a nemzetközi tudományos partnerségeket – fűzték hozzá.

Korábban írtuk

A közlemény szerint Nunzio Quacquarelli, a QS elnöke lelkesedését fejezte ki a megállapodással kapcsolatban és kijelentette: „rendkívül büszkék vagyunk a magyar Kulturális és Innovációs Minisztériummal való együttműködésre. A QS meglévő szakértelmét és kapcsolatait arra használjuk majd, hogy növeljük a magyar egyetemek láthatóságát és egyedülálló oktatási javaslatait a világ felsőoktatási színpadán”.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a közlemény szerint kiemelte: „Magyarországon 12 egyetem a világ élvonalában van, a legjobb 5 százalékban szerepelünk, mondhatjuk, hogy topligásak vagyunk. A QS-sel való együttműködés sarkalatos lépést jelent afelé a jövőkép felé, miszerint 2030-ra legyen egy egyetemünk világ legjobb 100 egyeteme között, és három az Európai Unió legjobb 100 egyeteme között. Tudásunk egyesítésével örökségben gazdag intézményeink az innováció és nemzetközi teljesítmény terén még erősebbé válhatnak. Megéri befektetni az egyetemeinkbe, hiszen ezzel Magyarország az európai és a globális akadémiai színtér, tudás és az innováció iránytűjévé válhat”.