Hirdetés

Lázár János építési és közlekedési miniszter tavaly decemberben jelentette be, hogy magántőke bevonásával nagyszabású fejlesztést valósítanak meg, ami egy új városközpontot jelent lakásokkal, irodaházakkal és közparkkal.

Márciusban pedig az erről szóló megállapodást is aláírták Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között.

Ennek keretében ötmilliárd euróból valósulhat meg a beruházás az egyik legjelentősebb nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat közreműködésével.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter akkor arról beszélt, hogy az új városnegyed turisztikai, gazdasági és üzleti területen is új lehetőségeket jelent a fővárosnak.

„Ez a nagy városfejlesztési beruházás új minőséget ad Budapest és az ország életének is, és Budapest felkerül arra a globális térképre, amelyen azok a városok szerepelnek, ahol nagy, sőt, hatalmas ingatlanfejlesztési és modernizációs beruházásokat hajtanak végre”

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Korábban írtuk

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Üres telek a Dévényi utcában a Rákosrendezõ pályaudvar mellett 2024. január 3-án.

Budapest baloldali vezetése már a tervek első hírei után ellenezte a beruházást, Karácsony Gergely be is jelentette, hogy áprilisban elindítják az úgynevezett második lakógyűlést, amiben kikérik a fővárosiak véleményét a tervekről.

Lázár János építési és közlekedési miniszter közösségi oldalára töltött fel egy videót, amiben arról beszél, hogy eddig nem zavarta a főváros vezetését, hogy Budapest központját elárasztotta a szemét, azt viszont ellenzik, hogy a kormány tenni akar ez ellen. A fejlesztés első lépéseként 170 ezer köbméter építési hulladékot szállítanak el innen.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.