Zagyvai nem volt regisztrált küldött, elmondása szerint az Új Generáció egyik választmányi tagjától kapta a szavazókártyát. Zagyvai ugyanakkor azt állítja, hogy csak az alapszabály módosításáról szóló nyílt szavazásban vett részt, az elnökválasztáson nem, értesült a Népszabadság. Ő egyébként már a hatodik álküldött: mint a hírTV feltárta, négy borsodi és egy szabolcsi küldött helyett is mások voksolhattak a tavalyi tisztújításon.

John Emese teljes tisztújítást és tagrevíziót is szükségesnek tart az SZDSZ-ben az álküldöttek nyomán kirobbant botrány tisztázására. A liberális politikus az egyik köztelevízió reggeli műsorában arra a kérdésre kitérő választ adott, hogy kilép-e a pártból, amennyiben nem lesz tisztújítás. Azt mondta, egyelőre ez a kérdés nem merül fel, mivel még nincs döntés a tisztújításról.

John Emese elmondása szerint Demszky Gábor is új választást sürgetne az SZDSZ-ben. A főpolgármester az elmúlt napokban külföldön volt, így nem vett részt az SZDSZ ügyvivői testületének múlt heti ülésén. Közben Szent-Iványi István, aki John Emesével és Fodor Gáborral együtt felfüggesztette ügyvivői tagságát, az indexnek adott interjújában az SZDSZ politikai túlélése feltételének nevezte a teljes tisztújítást. A liberális európai parlamenti képviselő nem zárta ki, hogy egy új szavazáson megméreti magát elnökjelöltként.

(hírTV)