Ügyvédjén keresztül immár harmadszorra nyújtott be halasztási kérelmet a Fővárosi Bírósághoz (FB) a jogerősen börtönbüntetésre ítélt Csonka Gábor, aki korábban Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető kampányfőnökeként dolgozott – tudta meg a Magyar Nemzet.

A bíróság sajtóosztályán arról nyilatkoztak, hogy Csonka jogi képviselője november 14-én védence egészségi állapotára hivatkozva adott be újabb halasztási kérelmet, amelynek elbírálása és az ahhoz szükséges adatok beszerzése folyamatban van.

Csonka eddig kétszer kapott három hónapos halasztást a börtönbe vonulásra „pszichés megbetegedése” miatt, amely az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint az életét közvetlenül veszélyezteti. A volt MSZP-s politikust június 19-én három év börtönbüntetésre ítélték, de ő azóta sem vonult be.

A törvény szerint a két évet meghaladó szabadságvesztés megkezdésére akkor adhat halasztást a bíróság, ha az elítélt betegsége az életét közvetlenül veszélyezteti, ha ezt az igazságügyi orvos szakértő véleménye is alátámasztja, illetve ha a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egészségügyi szolgálatának vezetője nyilatkozik arról, az elítéltet a büntetés-végrehajtás keretei között nem tudják kezelni.

(Magyar Nemzet)