Május végén újabb szakállamtitkár távozik a GKM-ből. Mészárosné Peredy Gabriella családi okokra hivatkozva hagyja ott a minisztériumot. A gazdasági és közlekedési miniszter a szakállamtitkár lemondását elfogadta – számol be a tárca közleményében. Kákosy Csaba mind emberi, mind szakmai szempontból veszteségnek érzi a szakállamtitkár asszony távozását, akinek legfontosabb érdemei közé tartozik a tárca költségvetési tervezésének modernizálása, a humánigazgatás megújítása és a munkavállalók egészségének megőrzésére kidolgozott program bevezetése – zárul a közlemény.

Mészárosné Peredy Gabriella 2005 óta töltött be felső vezetői pozíciót a tárcánál. A döntésnek szakmai indokai lehetnek – állítja a hírt először nyilvánosságra hozó Figyelőnet. A lap szerint hátterében az állhat, hogy a GKM költségvetését rendszeresen felülírták a politika érdekei.

A szakállamtitkár 2005 óta állt a GKM alkalmazásában, az első évben gazdaságkoordinációs és pénzügyi helyettes államtitkári minőségben. 2006-ban Friderikusz Sándor műsorában ambícióival kapcsolatban úgy nyilatkozott: „Azt gondolom és az a hitem, hogy hozzá tudok ahhoz járulni, hogy itt, a minisztériumban előrefele menjenek a dolgok”.

A szaktárca az utóbbi hetekben már a második kulcsemberét veszíti el: egy héttel ezelőtt mondott le Felsmann Balázs szakállamtitkár is.

(fn.hu, MNO)