„Nem hibázott az óvodavezető az újbudai pedofilbotrányban”

Hirdetés

– állítja László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere. A Magyar Nemzet emlékeztet, még év elején derült ki, hogy a Szivárvány óvoda egyik pedagógiai asszisztense szexuális visszaélést követhetett el akár több óvodással szemben is a munkahelyén. Az ügyben nyomozás folyik, a gyanúsítottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben őrzik.

Korábban írtuk

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy legalább egy óvónő jelezte az igazgatónak, hogy a férfi gyanúsan viselkedik, ennek ellenére az óvodavezető semmit nem tett. Rendőrségi nyomozás mellett önkormányzati vizsgálat is indult az ügyben. A baloldali városvezetés szerint azonban nem hibázott az óvoda vezetője. Sőt, a vizsgálat idejére felfüggesztett igazgatót az önkormányzat azóta vissza is helyezte pozíciójába. Csakhogy ezt követően lelkiismereti okokból felmondott az az óvónő, aki jelezte a férfi gyanús viselkedését, sőt a Magyar Nemzet úgy tudja, rajta kívül többen is. Ezek után több szülő kivette a gyerekét az óvodából, és azt gondolják, hogy politikai síkra terelték az ügyet László Imréék.

A szülők szerint tehát a polgármester viszi bele a politikát az ügybe, László Imre szerint viszont éppen hogy mások teszik ezt.

A DK-s polgármester a Magyar Nemzetnek azt mondta, „egy olyan embert, aki nem hibás a kialakult történetért, nem lehet büntetni.”

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.