Újabb bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Ujhelyi István baloldali európai parlamenti képviselő kapcsolatban állt a brüsszeli korrupciós botrány főszereplőivel – szúrta ki az Origó. Mint írják, több fénykép is tanúskodik arról, hogy Ujhelyi a múlt héten letartóztatott Marc Tarabellával is meglehetősen közeli viszonyt ápolt. 

Hirdetés

Például Marc Tarabella és Ujhelyi István egyaránt tagja volt az EP-frakciók közös sportcsoportjának. 

Egy fotó tanúsága szerint – egy másik akkori magyar EP-képviselő, Meszerics Tamás társaságában – együtt ünnepelték egy magyar kézilabdacsapat nemzetközi kupagyőzelmét korábban Strasbourgban.

Ismert, a belga szocialista politikust korrupcióval, pénzmosással és bűnszervezetben való részvétellel vádolják.

Korábban írtuk

Az Origó emlékeztetett arra is, hogy az egykori szocialista Ujhelyi István próbálja tagadni, hogy bármi köze lenne vagy személyes kapcsolatban állna a korrupciós botányba keveredett képviselőtársaival, de a tények rendre megcáfolják. Eva Kaili görög politikussal, az Európai Parlament egykori alelnökével is közös képen pózolt, mikor még 2017 októberében Ujhelyit a negyven éven aluli EP-képviselők alelnöknek, míg Eva Kailit elnöknek választották meg. Sőt a másfél millió euró készpénzzel lebukott hölggyel még közös konferenciát is szerveztek Brüsszelben.