Ujhelyi István szoci EP-képviselő közleményben elégedetlenkedik, mert az Európai Unió nem lép fel keményebben a magyar kormánnyal szemben.

Jó reggelt kívánok, Brüsszel! címmel adta ki mai fröcsögését a szoci képviselő:

Az Európai Unió túl megengedő, ez az igazság. Mamlasz gólemként tűri, hogy pofozzák, rúgják, gáncsolják, de hangzatos szólamokon és összeráncolt szemöldökökön túl alig futja valamire válaszul az illiberális bomlasztókkal szemben. Nehéz szánalom nélkül figyelni, ahogyan az európai intézményrendszer úgy lett a Fidesz pofozó bábúja, hogy közben a zsebeit két marokra pakolják kifelé. Hiába a Damoklész kardjának szánt szankciók és a »lediktátorozott« magyar kormányfőnek nyilvánosan leosztott junckeri parasztlengő, ha utána zsebre dugott kézzel lehet tovább fröcsögni az európai közösségre és lehet következmények nélkül teleplakátolni egy uniós tagállamot azzal, hogy »állítsuk meg Brüsszelt«.

Ujhelyi hosszasan dohog amiatt, hogy szerinte az EU csak egy füzetkével reagált a kormány kampányára, nem folytatott nagyobb ellenkampányt. Dühöngése közben a szoci képviselő megpróbálja aktuálissá tenni a hisztit, így jutunk el oda, hogy zsákban futással nem lehet fellépni a „kormánypropagandával” szemben:

És, hogy aktuálisak is legyünk: a mai napon ünnepeljük az Európa Napot, amelyet ezúttal is budapesti futóversennyel, gyermekprogramokkal, bábszínházzal és koncertekkel színesít az Unió. Jó reggelt kívánok, Brüsszel! Zsákban futással nem lehet az illiberális bomlasztás ellen küzdeni! Propagandával szemben csak propagandával, tömeges hazugsággal szemben csak a tömeges igazsággal lehet fellépni.

Ujhelyi ezen felbuzdulva magához is ragadja a kezdeményezést, hogy a magyar kormány ellen folytatott aknamunkáját tovább folytathassa:

A mai napon ezzel kapcsolatos kezdeményezéssel élek az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnökei felé is. Ha Orbán aljas módon támadja az Uniót, az az ő szégyene. Ha ezt érdemi válasz nélkül hagyjuk is neki, már mindannyiunké.

demokrata.hu