A felújítás támogatói finanszírozás keretében jöhetett létre: Riz Levente polgármester, fővárosi közgyűlési képviselő indítványának köszönhetően Budapest Főváros Önkormányzata 20 millió forinttal támogatta a beruházás megvalósítását.

A Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában álló Csárdás játszótér rekonstrukciós munkáinak megvalósítása érdekében 2010 áprilisában Riz Levente polgármester egy módosító indítványt nyújtott be a Fővárosi Önkormányzat 2010. évi zöldfelületi programjának előterjesztésére vonatkozóan. A módosító indítványt a Fővárosi Közgyűlés elfogadta, és ennek köszönhetően a Fővárosi Önkormányzat 2010. évi zöldfelületi programjára elkülönített 1 milliárd forintból 20 millió forintot biztosított a Csárdás játszótér felújítási munkálataira azzal a feltétellel, hogy a fejlesztés beruházói teendőit Rákosmente Önkormányzata látja el. A fenti támogatást Ruthner György rákoskeresztúri képviselő a választókerületi céltartalékból további 1,4 millió forinttal egészítette ki.

A Csárdás játszótér régi, elavult eszközeit, elhanyagolt környezetét felváltotta egy modern játszótér új homokburkolattal, zöld felülettel, piknik asztallal és padokkal a kikapcsolódásra vágyó lakosok számára. Az új kétszemélyes fahinta alá gumi ütéscsillapító burkolatot építettünk, a homokozót is teljesen megújítottuk; faszegéllyel vettük körül a barátságosabb környezet kialakítása érdekében. A játszótér körüli parkban 10 db magaskőrist ültettek, valamint egy fedett asztalos szaletli várja Rákosmente lakosait. A jövőben még több pad telepítését tervezik a játszótér köré.

Rákosmente Önkormányzata a játszótér üzemeltetőjeként fontosnak tartja, hogy a kerületben élő gyermekek megújult, korszerűbb, barátságosabb játszótéren tölthessék el szabadidejüket. Az önkormányzat játszótér-fejlesztési programjának végrehajtása során összesen 20 játszóteret épített, vagy újított meg az elmúlt négy évben.